Vin problemele pentru Dacia? Grupul Renault, pierderi record în 2020. Ce se anunță pentru acest an

Nicu Stan 19.02.2021, 12:43
Vin problemele pentru Dacia? Grupul Renault, pierderi record în 2020. Ce se anunță pentru acest an

Vin problemele pentru Dacia? Grupul Renalut, pierderi record în 2020. Ce se anunță pentru acest an pentru constructorul auto de la Mioveni, vedeți în articolul de mai jos.

Timpuri grele pentru Renault. Ce pierderi a înregistrat în acest an, ce se anunță în 2021 pentru producătorul de la Mioveni

Se anunță probleme pentru Dacia? Grupul Renalut a înregistrat pierderi record în anul 2020. Ce se anunță pentru acest an pentru producătorul de la Mioveni.

Grupul francez Renault, din care face parte și Dacia, a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2020. Potrivit raportului, pierderea netă a Renault a fost de nu mai puțin de 8 miliarde de euro.

Grupul Renault, afectat puternic de pandemia de coronavirus

Grupul Renault a fost lovit din plin de problemele cauzate de pandemia de coronavirus, astfel că rezultatefinanciare nu sunt deloc bune.

Potrivit datelor prezentate acționarilor, grupul francez Renault din care face parte și compania românească Automobile Dacia a înregistrat pierderi de 8 miliarde de euro, mai grav chiar decât estimările analiștilor care prognozau o pierdere netă de 7,4 miliade de euro.

Care este prioritatea Renault

După un prim semestru afectat de pandemie, grupul și-a schimbat semnificativ rezultatele în a doua jumătate a anului. Acest rezultat este rodul eforturilor tuturor angajaților, accelerării cu succes a planului nostru de reducere a costurilor fixe și îmbunătățirii politicii de prețuri.

Prioritatea este acum îmbunătățirea profitului și generarea de numerar, așa cum a fost anunțat în cadrul planului nostru strategic Renaulution. Anul 2021 se anunță dificil având în vedere necunoscutele legate de pandemie, precum și dificultățile de aprovizionare cu componente electronice. Vom face față împreună acestor provocări păstrând direcția bună în care ne-am angajat cu succes încă din vara trecută”, a declarat CEO-ul grupului Renault, Luca de Meo.

Renault a mai recuperat în semestrul al doilea

Raportul financiar al francezilor mai arată că pierderile puteau fi mult mai mari dacă situația nu se îmbunătățea în al doilea semestru al anului 2020, când rezultatele grupului francez s-au îmbunătățit substanțial.

Astfel, scăderea vânzărilor din al doilea semestru a fost de doar 6,8%, iar veniturile s-au redus cu doar 8,9%, în timp ce marja operațională a devenit pozitivă, respectiv 866 milioane de euro, cifra reprezentând 3,5% din venituri. Cu toate astea, balanța financiară totală indică un an groaznic pentru francezii de la Renault.

2021 se anunță a fi încă un an greu

Din păcate nici 2021 nu se arată un an mai bun. ”Deficitul de cip-uri electronice care afectează întreaga industrie auto nu a ocolit grupul, dar suntem dedicați în întregime pentru a limita cât mai mult posibil impactul asupra producției. Vârful crizei de semiconductori ar trebui atins în trimestrul al doilea al anului.

Cea mai recentă estimare, care ia în calcul a recuperare a producției pierdute în primăvară în a doua parte a anului, arată că am putea pierde circa 100.000 de vehicule în acest an. În conformitate cu planul «Renaulution», grupul va continua implementarea acțiunilor care vizează redresarea și confirmă obiectivele din 2023 comunicate în timpul prezentării acestui plan”, informează LifeNews.ro, care citează raportul oficialilor francezi.

Urmăriți Impact.ro și pe