Când apare Dacia Spring și de ce este în starea prima mașină ”full electric” de la Dacia

Daria Petrescu 09.12.2020, 21:04
Când apare Dacia Spring și de ce este în starea prima mașină ”full electric” de la Dacia

La începutul lunii octombrie, Dacia a lansat modelul Spring, model care a stârnit interesul multor șoferi. De altfel, vorbim despre o mașină ”full electric” de la Dacia, ce promite mult. Pentru cei interesați de apariția acestui model pe piață, iată când apare Dacia Spring în România și care este data oficiala de lansare a primului model de Dacia electrică.

 Când apare Dacia Spring în țara noastră

La începutul lunii octombrie, Dacia a prezentat modelul Dacia Spring.

În urmă cu ceva timp, Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, care au adus multe noutăți, atât la nivel de design, cât și la nivel de dotări și motorizări. Mulți sunt curioși însă, când va apărea modelul Spring, pe piață.

„Dacia Spring urmează să fie prezentat presei auto până la finalul acestui an, însă lansarea pe piață se va face abia în toamna anului viitor, și nu în primăvara lui 2021, așa cum s-a anunțat inițial, a declarat jurnalistul auto Dan Vardie la Digi24, citând surse din interiorul companiei auto.

Se pare că, prețul de vânzare pentru Dacia Spring va fi, la lansare, în jur de 15-17.000 de euro. Cu toate astea, model electric Dacia ar putea fi cumpărat cu sume începând între 5 și 7.000 de euro. Asta se întâmplă în cazul în care ecobonusul oferit de statul român clienților de mașini electrice se păstrează la aproape 10.000 de euro.

Dan Vardie a mai declarat că autonomia prezentată anterior se reconfirmă, în cazul Dacia Spring fiind vorba de aproximativ 200-230 de kilometri în ciclul WLPT.

Ce găsim pe Dacia Spring

Dacia Spring are un motor electric ce genereaza 44 de cai putere, 125 Nm si care isi ia energia de la o baterie cu o capacitate de 26.8 kWh.

Trebuie să luați în considerare că o să conduceți o astfel de masina electrica doar prin oras, asa ca nu contează dacă cineva spune că nu are putere suficientă.

-Dacia Spring oferă o autonomie mixtă de 225 km, conform standardelor WLTP.

-Viteză

Modelul electric Spring va intră în flota companiilor în primăvară anului 2021

maximă este de 125 km/h, iar dacă circuli doar în oraș, e mai mult decât suficient

– bateria mașinii cântărește 280 de kilograme, în timp ce masă proprie a mașinii este de doar 955 kg.

– acest model va fi produs în China. Nu este chiar o surpriză, având în vedere că acolo se produce și „fratele geamăn” Renault K-ZE

Dacia Spring va putea fi achiziționat de persoanele fizice si juridice abia din toamna anului 2021

Modelul electric Spring va intră în flota companiilor de car sharing în primăvară anului 2021. Drept urmare, atunci o să poți vedea de ce este capabil.

La prezentarea oficială a modelului, Dacia Spring a fost prezentat în culorile companiei franțuzești de car sharing ZITY. Drept urmare, ne așteptăm că Dacia Spring să își facă apariția în mai multe companii ce oferă servicii de car sharing.

Potrivit cars.ro, atubci când vine vorba de preț,  nu se pot da multe detalii, pentru că producătorul nu a anunțat cifrele oficiale. Cu toate astea, Renault a confirmat că va fi cel mai mic preț pentru o mașină electrică și va fi anunțat in curând pentru piețele europene.

Urmăriți Impact.ro și pe