Plângere penală pe numele lui Ludovic Orban! Ce acuzații i se aduc premierului României

Redacția IMPACT 10.02.2020, 11:51
Plângere penală pe numele lui Ludovic Orban! Ce acuzații i se aduc premierului României

O asociație civică din Hunedoara a depus plângere penală împotriva premierului demis, Ludovic Orban, dar și a altor miniștri care făceau parte din cabinetul Orban. Care este motivul pentru care a fos intentată această plângere?

Plângere penală împotriva lui Ludovic Orban

Asociaţia Civică Solidaritatea Hunedoreană a depus o plângere penală (ACSH) a depus o plângere penală împotriva premierului demis, Ludovic Orban. În plângere mai sunt vizați și Florin Cîțu, ministru al Finanțelor Publice, Virgil Popescu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care sunt acuzați alături de Ludovic Orban de trafic de influență și cumpărare de influență, susțin mai multe surse din mass-media.

Ludovic Orban alături de Florin Cîțu și Virgil Popescu, într-una din sedințele de guvern. Foto: Inquam Photos /Octav Ganea
Ludovic Orban alături de Florin Cîțu și Virgil Popescu, într-una din sedințele de guvern. Foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Pe listă se mai află și Carmen Eleonora Hărău, senator PNL de Hunedoara, cea care despre care se spune că ar fi votat împotriva Guvernului Orban, în cadrul moțiunii de cenzură dezbătută și votată în Parlament, săptămâna trecută. Avocatul Gheorghe Piperea vine cu câteva lămuriri în acest sens, într-o intervenție  postul de televiziune Antena 3.

„Ar putea însemna o cercetare penală sau un anunţ oficial de la Parchetul General că nu declanşează nicio urmărire penală. (…) Aici e o sesizare făcută de o asociaţie civică şi trebuie luată în discuţie măcar sub aspectul unei audieri (…).

Acea asociație civică spune că doamna senator are o companie care se ocupă cu reparații și mentenanță pentru Combinatul Siderurgic din Hunedoara. Asta spune acea asociație civică, nu eu. E interesant să vedem ce au de spus și ei”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Pe lista către care este formulată plângerea se regăsește și Dayananda Rao Pawar Shimoga, CEO al grupului siderurgic Arcelor Mittal, subsidiara din Hunedoara.

„Legat de cazul acesta de la Hunedoara, acolo e vorba de o doamnă senator PNL, Carmen Hărău. Este printre inițiatorii acelei scrisori făcute pentru a obține acel ajutor de stat constând în plafonarea prețului la gaze. Pentru consumatori nu e bună plafonarea, dar pentru companii da. Acea asociație civică spune că doamna senator are o companie care se ocupă cu reparații și mentenanță pentru Combinatul Siderurgic din Hunedoara”, mai spune avocatul, potriviti aceleiași surse.

Urmăriți Impact.ro și pe