Orban, primele declarații după ce Guvernul a fost demis la trei luni de la învestire. Ce urmează

Raluca Juncu 05.02.2020, 17:07
Orban, primele declarații după ce Guvernul a fost demis la trei luni de la învestire. Ce urmează

Moțiunea de cenzură a fost adoptată astăzi în Parlamentul României, cu 261 de voturi „pentru” și 139 de voturi „contra” a anunțat miercuri Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților. În urma votului, Guvernul Orban a căzut.

În acest sens, Ludovic Orban face primele declarații după ce Guvernul a fost demis la trei luni de la învestire.

Ludovic Orban: „Guvernul cade în picioare”

În urma votului din Parlament la care s-a ajuns după ce PSD și UDMR au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, executivul a căzut.

Guvernul Orban a căzut. Foto: Inquam Photos / George Călin
Guvernul Orban a căzut. Foto: Inquam Photos / George Călin

„Un parlament dominat de forțe retrograde, așa cum i-am numit, parlamentari născuți din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democrația și interesele fundamentale ale României, a decis astăzi prin moțiune de cenzură căderea Guvernului pe care îl conduc. Așa cum am zis și înainte de moțiune, Guvernul cade în picioare. Suntem mândri de ce am făcut în trei luni.

Am așeat România pe picior de egalitate, am refăcut credibilitatea României în fața partenerilor europeni, am refăcut încrederea în mediul de afaceri.

Așa cum ne-am angajat în programul de guvernare, am adoptat proiectul bugetului de stat până la data de 31 decembrie. (…) Am pierdut doar o bătălie, dar vom câștiga bătălia pentru România (…). Am fost judecați de o alinață parlamentară toxică, ce și-a pierdut credibilitatea în fața românilor”, a spus Orban la Parlament.

Moțiunea de cenzură a venit în contextul în care premierul României și-a asumat săptămâna trecută răspunerea cu privire pe proiectul modificare a legii electorale care prevede alegerea primarilor în două tururi.

Potrivit postului de televiziune Digi 24, joi, 6 februarie, ar urma să aibă loc consultări la Palatul Cotroceni și, tot în această zi, Iohannis ar putea să anunțe numele premierului desemnat.

Urmăriți Impact.ro și pe