Pitești: Mamă și fiu, arestați pentru șantaj! Aceștia au constrâns un bărbat să le dea 14.000 de lei

Daniela Alexandru 02.02.2021, 19:23
Pitești: Mamă și fiu, arestați pentru șantaj! Aceștia au constrâns un bărbat să le dea 14.000 de lei

Mamă și fiu, arestați pentru șantaj. Polițiștii din Pitești au reținut o femeie și pe fiul ei, acuzați fiind de complicitate la șantaj și de violare de domiciliu. Concret, cei doi și-ar fi ajutat soțul, respective tatăl să constrângă un bărbat, în vârstă de 60 de ani, să le dea 14,000 de lei, în contul unei sume împrumutate de fiul său. Cei trei au pătruns în locuința bărbatului și l-au amenințat.

Mamă și fiu, arestați pentru șantaj

Cercetările au scos la iveală faptul că, începând cu luna mai 2020 și până în prezent, cei bănuiți au pretins și primit de la un bărbat de 60 de ani suma de 14.000 de lei. Pentru a primi această sumă cei trei au apelat la amenințări cu violența. De asemenea, cei trei ar fi pătruns, fără drept, în locuința păgubitului, aflat în județul Olt.

Femeia, de 47 de ani și tânărul de 20 de ani, ambii din Pitești, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Reținerea celor doi vine în contextual continuării cercetărilor în dosarul privind infracțiunile de violare de domiciliu și șantaj în care fusese reținut bărbatul de 48 de ani – tatăl și fiul celor reținuți.

Mama si fiu, arestati pentru santaj
Mama si fiu, arestati impreuna pentru santaj

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul de Operațiuni Speciale Pitești, au realizat prinderea în flagrant a bărbatului de 48 de ani, imediat după ce acesta a primit suma de 2.500 de lei, sumă care fusese solicitată prin amenințare de la persoana vătămată. Ulterior, tot în ziua de 27 ianuarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, după care a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, transmit autoritățile.

Urmăriți Impact.ro și pe