Piețele acoperite s-au redeschis, însă cu anumite restricții. Mulți oameni însă nu respectă restricțiile

Stan Filon 05.12.2020, 20:31
Piețele acoperite s-au redeschis, însă cu anumite restricții. Mulți oameni însă nu respectă restricțiile

Piețele din România au fost redeschise, după ce președintele Klaus Iohannis a constatat scăderea numărului de noi îmbolnăviri. Piețarii, dar și clienții respectă regulile impuse de Guvern pentru stoparea pandemiei de coronavirus, cel puțin atunci când sunt filmați. După aceea, situașia se mai relaxează.

Piețele acoperite s-au redeschis în toată țara, însă cu anumite restricții

Piețele din România au început să se transforme din nou. Administratorii au început să reinstaleze acoperișul sau pereții laterali ai piețelor. Așa s-a întâmplat peste tot prin țară, inclusiv la Brașov, acolo unde unii comercianți regretă că au făcut investiții în corturi pentru exterior.

”Am dat banii pe plexic şi am făcut acoperiş. Bine, îl am în dulap şi pe ăsta, n-am mai făcut şi aici. Am cheltuit până acum, da, am dat 300 de lei pe plexicurile astea”, spune un comerciant pentru știrileprotv.ro.

Pietele acoperite s-au redeschis in toata tara
Pietele acoperite s-au redeschis in toata tara

Admnistratorii piețelor au început să monteze pereții laterali

Și piaţa IRA din Cluj Napoca a funcţionat până azi fără pereţi laterali. Au fost instalaţi la loc încă din zori, dar la prânz erau înăuntru numai câţiva cumpărători stingheri, în rest doar vânzători.

”După ce ne-au dat geamurile jos şi am rămas fără geamuri, lumea n-a mai venit. Uitaţi, aşa e toată ziua. Gol!”, spune un vânzător.

”Ne îmbolnăveam dacă veneam şi stăteam o zi întreagă aici. Vă daţi seama, mai ales care avem mesele aici, chiar lângă geam”, explică altcineva.

Klaus Iohannis a venit cu vestea bună

Cel care a venit cu vestea redeschiderii piețelor a fost chiar președintele Klaus Iohannis, care a constatat faptul că numărul de noi infectări a scăzut, chiar dacă a recunoscut că la fel s-a întâmplat și cu numărul de testări zilnice.

”Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa.

Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a declarat președintele Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...