CTP aruncă bomba: ce se întâmplă, de fapt, în piețele din România. ”Am fost și eu acolo”

Stan Filon 14.11.2020, 13:48
CTP aruncă bomba: ce se întâmplă, de fapt, în piețele din România. ”Am fost și eu acolo”

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre restricțiile impuse de Guvern. Jurnalistul spune că Executivul a greșit, deoarece nu a introdus restricțiile cu o lună mai devreme, pentru a nu se ajunge la 10.000 de noi infectări pe zi. Mai mult, nu prea le plânge de milă celor din piețele acoperite, care au fost închise, deoarece nu sunt decât niște intermediari, pe când țăranii vindeau oricum afară, în aer liber, deoarece nu au loc de comecianți.

CTP nu le plânge de milă comercianților din piețele închise, deoarece nu sunt țărani

În același timp, Cristian Tudor Popescu le ia și apărarea guvernanților, care nu au făcut ca Donald Trump, care a spus că nu există niciun virus și care i-a îndemnat e americani să nu poarte mască, iar acum SUA se confruntă cu un valde îmbolnăviri și decese.

”Cam ce ar vrea tot felul de inși din țara asta de la guvernanți? Ai vrea să se comporte aidoma lui Trump? să spună că nu e niciun virus, e vlăguit, s-a terminat, la revedere! Vedeți-vă de treabă! Nu mai purtați măști, uite, eu nu port, e bine? Asta ar trebuie să facă guvernanți și să ajungem și noi la sute de mii de morți și milioane de infectări, așa cum se întâmplă acum în S.U.A sau în Brazilia?”, spune Cristian Tudor Popescu.

CTP nu le plange de mila comerciantilor din pietele inchise
CTP nu le plange de mila comerciantilor din pietele inchise

Jurnalistul spune că Guvernul trebuia să impună restricții cu o lună mai devreme

Jurnalistul a analizat modul în care autoritățile au manageriat această situație, considerând că era nevoie de restricții mai dure, luate cu mai multă vreme în urmă.

”Greșelile guvernanților nu sunt în sensul că au tratat virusul cu lejeritate! Ar fi trebuit să fie mult mai duri și mai devreme fără să țină seamă de eventuale considerente electorale, pentru că eu nu cred că votanțiI actualilor guvernanți au fost mulțumiți că au procedat așa”, spune CTP.

Mai mult, CTP spune că măsurile ar fi trebuit luate mai devreme, iar alegătorii PNL ar fi înțeles importanța adoptării restricțiilor. ”Calcul făcut de Guvern este greșit, își subestimează propriul electorat. Care, după părerea mea, vorbesc de electoratul PNL-ului, ar fi înțeles necesitatea acestor măsuri.

Dar de aici și până la valul de urlete pe care le-a generat închiderea piețelor de incintă, aceste piețe nici măcar nu reprezintă un procent semnificativ din comerțul din această țară. Mulți țărani și producători autentici sunt în piețele exterioare, care sunt deschise.

În acele piețe interioare, prin care m-am mai dus și eu, acolo nu prea sunt țărani. Sunt țărani cum sunt eu mitropolit! sunt tot felul de intermediari, comercianți care-și vând marfa, ceea ce este în regulă, nicio problemă”, a declarat jurnalistul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...