Piesa ”Suflet Colectiv” a fost lansată azi. Este compusă de Alex Penescu, în memoria victimelor din Colectiv. Video

Ana Anitoiu 01.10.2020, 13:19
Piesa ”Suflet Colectiv” a fost lansată azi. Este compusă de Alex Penescu, în memoria victimelor din Colectiv. Video

Piesa ”Suflet Colectiv” a fost lansată azi. Melodia este compusă de supraviețuitorul Alex Penescu, în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, ce a avut loc pe 30 octombrie 2015.

Ce mesaj transmite piesa ”Suflet Colectiv”

Pentru piesa ”Suflet Colectiv”, Alex Penescu, supraviețuitor al incendiului, a colaborat cu Călin Pop de la Celelalte Cuvinte și cu Costin Adam de la Phoenix.

Melodia compusă de Alex Penescu a plecat de la ideea că toți cei care și-au pierdut viețile, în incendiul din clubul Colectiv și ulterior, în spitale, au făcut parte dintr-o mare familie.

”Suferință, deznădejde, trăiri, sentimente, speranță… «Suflet Colectiv» este piesa născută din povești reale și experiența unui rămas bun nerostit, dintr-o seară de octombrie”, a descris Alex Penescu piesa.

Piesa ”Suflet Colectiv” a fost lansată azi. Este compusă de Alex Penescu, în memoria victimelor din Colectiv. Video
Piesa ”Suflet Colectiv” a fost lansată azi. Este compusă de Alex Penescu, în memoria victimelor din Colectiv. Video

Alex Penescu a știut refrenul piesei ”Suflet Colectiv”, după ce a ieșit din comă

Totodată, Alex Penescu a dezvăluit că a știut refrenul piesei ”Suflet Colectiv”, după ce a ieșit din comă, în urma incendiului ce a avut loc în clubul Colectiv.

”Este, de asemenea, piesa pe care am compus-o pornind de la un refren ce și-a făcut loc în mintea mea câtă vreme eram în comă, astfel că atunci când m-am trezit, știam foarte clar fiecare notă pe care urma să o cânte fiecare instrument.”, a spus Alex Penescu.

Proiectul ”Suflet Colectiv” a adus împreună nume care au avut o legătură cu incendiul din clubul Colectiv și cu Alex Penescu. Printre aceste persoane, se numără: Alexandru Petrovici, Irina Rădulescu și Cezar Popescu.

“Dacă piesa aceasta va atinge o coardă sensibilă, este pentru că o poveste spusă din suflet, rezultată dintr-o experiență personală, își găsește drumul către locul în care trebuie să ajungă.”, a mai spus Alex Penescu.

Alex Penescu este compozitorul și textierul piesei ”Suflet Colectiv”. Soliști sunt Costin Adam și Călin Pop. La baterie, se aude Flavius Hosu. La chitară, se aud Călin Pop și Dan Albu. La chitară bas, Bogdan Vișan și Dan Albu. La clape, a cântat Alex Penescu. În videoclipul piesei, el apare la clape purtând mănuși.

Recent, Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a murit în urma incendiului din clubul Colectiv, a publicat un mesaj, pe Facebook, în care a scris ce ar vrea să afle, la cinci ani de la tragedie.

”Se fac 5 ani de când într-un club situat în centrul capitalei României a izbucnit un incendiu care a ucis 65 de tineri. 5 ani este un prilej bun de comemorare, dar mai ales este un bun prilej de analiză a acțiunilor instituțiilor statului român.

Am vrea să aflăm ce a schimbat statul român în acești 5 ani. Am vrea să știm ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spațiilor publice. Am vrea să știm cum se construiește acum în România. Am vrea să știm ce a schimbat IGSU în autorizare și control, ce pași a făcut în domeniul prevenției.

Am vrea să aflăm ce a construit Ministerul Sănătății? Ar fi trebuit să avem 5 Centre de Mari Arși. Ce avem după 5 ani? Am vrea să știm ce s-a schimbat în 5 ani în spitalele morții noastre. Și am mai vrea să știm de ce după 5 ani nu avem vinovații în pușcărie”, a scris Eugen Iancu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...