EXCLUSIV. Câte operații a îndurat singurul membru al trupei Goodbye to Gravity care a supraviețuit la Colectiv. Suferința enormă a lui Andrei Găluț

Alexandra Andrei 26.05.2020, 13:20
EXCLUSIV. Câte operații a îndurat singurul membru al trupei Goodbye to Gravity care a supraviețuit la Colectiv. Suferința enormă a lui Andrei Găluț

Andrei Găluț este singurul membru al trupei Goodbye to Gravity, care a supraviețuit incendiului devastator de la clubul Colectiv. De atunci, tânărul a suferit 30 de operații, iar Impact.ro are toate detaliile despre locul în care se află acesta, dar și despre starea lui de sănătate.

Câte operații a îndurat singurul membru al trupei Goodbye to Gravity care a supraviețuit la Colectiv

EXCLUSIV. Câte operații a îndurat singurul membru al trupei Goodbye to Gravity care a supraviețuit la Colectiv. Suferința enormă a lui Andrei Găluț

30 octombrie 2016 a fost o zi pe care nu o va uita nimeni. Pe atunci, clubul Colectiv ardea din temelii, iar 68 de persoane din cele 300 aflate în club își pierdeau viața. În localul cu pricina se desfășura în acele momente un concert al trupei Goodbye to Gravity, iar scantei ale unor artificii au atins stâlpii înfășurați în burete.

În numai câteva minute, clubul a ars ca o torță, în timp ce persoanele prezente s-au călcat în picioare pentru a ieși cu viață. Ce a urmat a fost de-a dreptul apocaliptic. Zeci de trupuri carbonizate au fost scoase afară de către ISU, în timp ce peste 100 de tineri au suferit arsuri grave, dar au supraviețuit. Au trecut patru ani de atunci, iar victimele încă se recuperează în clinici din străinătate, sperând că, într-o bună zi, își vor putea relua viața.

Andrei Găluț a suferit 30 de operații de reconstrucție

Patru dintre cei cinci membri au trupei Goodbye to Gravity s-au stins din viață, singurul supraviețuitor fiind chiar solistul vocal, Andrei Găluț. În vârstă, acum, de 32 de ani, tânărul a suferit arsuri de 50% din corp, în special pe față, mâini și spate. Artistul a avut șansa de a fi transferat imediat de la Spitalul Elias din Capitală la clinica Beverwijk din Olanda, unde medicii s-au luptat să îl readucă la viață. În acești ani, Andrei a fost transferat la mai multe clinici din Europa, iar acum se află în Statele Unite ale Americii.

“A suferit, în total, peste 30 de intervenții chirurgicale. Cele mai multe la față, care a trebuit reconstruită. Mama lui Andrei s-a mutat în SUA cu el, tatăl a rămas aici și muncește. Acești oameni și-au cheltuit toți banii pentru a-și salva copilul. Andrei este relativ bine, a fost consiliat psihologic. Însă, suferă și acum enorm după iubita lui, care a murit în incediul de la Colectiv. Nu vrea să se mai întoarcă în România, nici nu a mai ținut legătura cu vreun cunoscut, s-a închis în el”, au mărturisit surse din apropierea tânărului, pentru Impact.ro.

115 ani de închisoare și despăgubiri de 50 de milioane de euro în cazul Colectiv

În 2019, Judecătoria București a dat primele sentințe în cazul Colectiv. Cei găsiți vinovați au fost condamnați, cumulat, la 115 ani de închisoare și vor trebui să plătească victimelor despăgubiri totale de 50 de milioane de euro. Astfel, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și șase luni de închisoare cu executare, cei trei patroni de la Colectiv la 11 ani si 8 luni de închisoare, patronul firmei de artificii la 12 ani și 8 luni, cei doi pirotehniști 9 ani și 8 luni etc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...