Exclusiv: Reacția uluitoare a unui părinte care și-a pierdut copilul în incendiul de la Colectiv! Ce a putut să spună după ce a citit sloganul de campanie al lui Piedone

Alexandra Andrei 29.08.2020, 17:03
Exclusiv: Reacția uluitoare a unui părinte care și-a pierdut copilul în incendiul de la Colectiv! Ce a putut să spună după ce a citit sloganul de campanie al lui Piedone

Rudele celor 65 de tineri care au pierit în incendiul din Colectiv sunt pur și simplu revoltate, după ce au văzut că Piedone își promovează campania sub sloganul ”Vedeti ce votați, aveți grijă să nu vă frigeți”. Mai jos, găsiți reacția unui părinte revoltat de ceea ce se întâmplă.

Este condamnat la închisoare, dar candidează la Primărie

În luna iunie a acestui an, Cristian Popescu Piedone a anunțat că va candida pentru Primăria Sectorului 5. Vestea a stârnit un val de controverse în rândul cetățenilor și, încetul cu încetul, s-au format tabere pro și contra.

Unii spun că Piedone nu are calitatea morală pentru a candida din nou pentru o funcție publică, după incendiul de la Colectiv. Alții, în schimb, consideră că acesta a făcut o greșeală minoră și că nu are implicare directă în dezastrul din noaptea de 30 octombrie 2015. Legal, Piedone are dreptul să candideze.

A fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, însă sentința nu este una definitivă. Astfel, în ultimele trei luni, el s-a pregătit temeinic pentru o noua campanie electorală. Și-a ales echipa care să îl consilieze, a pus la cale o strategie, o imprimat afișe și pliante și a nceput să cutreiere străzile sectorului 5 și să stea de vorbă cu oamenii, pentru a atrage voturi. Nimic anormal până acum, am putea spune.

Piedone și-a anunțat candidatura pentru Primăria Sectorului 5
Piedone și-a anunțat candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Slogan cinic și lipsit de empatie al lui Piedone

Ieri, însă, sloganul de campanie al lui Piedone a fost promovat pentru prima dată, iar mesajul este unul de-a dreptul cinic, ținând cont că vine din partea unui primar care se numără printre vinovații majori ai incendiului din Colectiv: “Vedeți ce votați, aveți grijă să nu vă frigeți și de data asta”.

Desigur, a urmat un val de antipatii la adresa fostului primar, însă, cei mai vehemenți au fost părinții tinerilor decedați în încendiul din Colectiv. Vorbim despre părinți care așteaptă de aproape cinci ani ca cineva să facă dreptate pentru copiii lor, ca vinovații să plătească.

“Ce se mai poate spune? Este de-a dreptul revoltător. Cinismul și lipsa de respect sunt pur si simplu teribile. Nu există cuvintele potrivite pentru a de descrie. Pur și simpu ne sfidează fără nicio remușcare. Și de ce ar avea remușcări? Copiii dumnealui s-au căsătorit, au făcut copii, au afaceri, o duc bine. Ai noștri sunt în pământ.

Mă bucur, totuși, că acum candidează pentru sectorul 5, pentru că este mai aproape de penitenciarul Rahova, acolo unde va ajunge cât de curând”, a declarat tatăl unui tânăr de 28 de ani, care a pierit în incendiul de la Colectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...