Pandișpan Victoria în stil englezesc. Ce ingredient secret pune soția Prințului Charles de iese atât de bun

Cătălina Burghelea 25.10.2021, 14:44
Pandișpan Victoria în stil englezesc. Ce ingredient secret pune soția Prințului Charles de iese atât de bun

Camilla, ducesa de Cornwall, are o rețetă secretă de pandișpan Victoria, pe care îl prepară ori de câte ori îi este poftă de ceva dulce pentru ceaiul de la ora 17.00. Prăjitura este foarte simplu de făcut, nu necesită ingrediente complicate și nici tehnica de prepare nu este dificilă.

Prepară o rețetă de pandișpan în stil regal

Soția Prințului Charles are o rețetă proprie de tort. Este vorba despre pandișpanul Victoria în stil englezesc, denumit după Regina Victoria, care pur și simplu adora acest desert moale și pufos. Regina Victoria obișnuia să mănânce preparatul alături de ceaiul de la ora 5 PM.

Rețeta personală a ducesei Camilla pentru un pandișpan Victoria clasic, în special pentru petrecerile de ceai, conține o umplutură total neconvențională. Nu este vorba de smântână sau dulceață, așa cum este rețeta tradițională.

Soția Prințului Charles are un ingredient secret

De la cremă de lămâie la Nutella, soția Prințului Charles nu se teme să se îndepărteze de rețeta tradițională cu gem și smântână pentru prăjitura Victoria. Rezultatul este atât de bun, încât te lingi pe degete.

Pandișpanul Victoria poate fi preparat repede, nu necesită multe ore petrecute în bucătărie. Este cea mai practică rețetă de dulciuri pe care o poate prepara și un copil.

Ducesa de Cornwall, în vârstă de 74 de ani, a dezvăluit că „adoră ciocolata” și că uneori folosește o umplutură de Nutella.  Tortul poartă numele stră-stră-străbunicii Prințului Charles, Regina Victoria, căreia îi plăcea să îl mănânce cu ceai.

Camilla, care locuiește în Clarence House din Londra împreună cu Prințul Charles , a distribuit pe Instagram o fotografie cu un pandișpan proaspăt copt. Tortul poartă numele stră-stră-stră-străbunicii regina Victoria a soțului ei.

„Poți face o versiune cu ciocolată a tortului, dacă vrei. Pur și simplu omite esența de vanilie și adaugă 1 lingură de pudră de cacao la ingredientele de bază.”, este sfatul ducesei.

Ducesa de Cornwall își împărtășește rețeta personală de Victoria Sponge

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 110 grame făină, 1 linguriță praf de copt, 110 grame margarină moale sau unt (la temperatura camerei), 110 grame zahăr tos, 2 ouă mari și 2 picături de esență de vanilie. Pentru umplutură îți trebuie pastă de lămâie sau dulceață (smântână proaspătă, opțional) sau Nutella și zahăr pudră.

Mod de preparare Pandișpan Victoria:

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 170 C. Unge și tapetează două tăvi de copt cu făină.

Pasul 2

Într-un castron mare, amestecă în el făina cernută și praful de copt, ținând sita sus pentru a oferi făinii o aerisire bună.

Pasul 3

Adaugă toate celelalte ingrediente în bol și bate-le (de preferință cu un tel electric) până se combină bine. Amestecul este gata atunci când compoziția rămâne pe lingura de lemn. Dacă este prea uscat, adaugă 1-2 lingurițe de apă caldă.

Pasul 4

Împarte compoziția în cele două forme. Coace în centrul cuptorului pentru aproximativ 30 de minute.

Când sunt gate, lasă-le în tavă doar aproximativ 30 de secunde, apoi scoate-le pe un grătar, ca să se răcească.

Pasul 5

Odată ce se răcesc, umple bucățile de pandișpan cu cremă de lămâie sau gem (și smântână proaspătă) sau Nutella, iar la final pudrează cu zahăr pudră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...