O nouă bijuterie de stadion se ridică în sudul României. Ce dotări va avea

Andrei Cezar 06.08.2021, 17:35
O nouă bijuterie de stadion se ridică în sudul României. Ce dotări va avea

Fanii clubului FC Argeș au primit o veste extraordinară. O nouă bijuterie de stadion se ridică în orașul lor. Primăria din Pitești a anunțat că a fost semnat contractul pentru proiectarea noului stadion ”Nicolae Dobrin”. Iată ce dotări va avea.

Ce dotări va avea noua bijuterie de stadion de la Pitești

Piteștiul l-a dat românilor pe marele Nicolae Dobrin, un fotbalist despre care multă lume spune că ar fi cel mai mare din istoria fotabalului românesc. Prințul din Trivale, așa cum era numit regretatul jucător, a fost un maestru al driblingurilor și al paselor, dar și un executant de excepție al loviturilor libere.

Aproape toată cariera sa fotbalistică este legată de clubul din Pitești, însă a fost aproape de un transfer la Real Madrid în 1972. Într-un meci demonstrativ contra madrilenilor, în care a și marcat un gol, Dobrin a fost remarcat de faimosul președinte Santiago Bernabeu. Oficialul madrilen a fost atât de impresionat de calitățile lui sale încât a fost dispus să ofere două milioane de euro pentru a-l transfera, o sumă enormă pentru acele vremuri.

În plin regim comunist, Santiago Bernabeu s-a lovit însă de refuzul categoric al lui Nicoale Ceaușescu. Potrivit paginei oficiale, Nicolae Dobrin era considerat ”bun național” care nu poate fi ”înstrăinat”, astfel că a rămas în țară.

Mijlocașul ofensiv a fost ales de trei ori cel mai bun jucător din România în anii 1966, 1967 și 1971. A câștigat de două ori titlul de campion în 1972 și 1979 în prima ligă din România și a fost selecționat în echipa națională de 48 de ori, pentru care a marcat șase goluri.

După decesul său prematur din 2007, la doar 60 de ani, fanii piteșteni nu l-au uitat. Au dat numele Nicoale Dobrin unei străzi din oraș, dar și stadionului din Pitești, astfel încât niciun fan al lui FC Argeș să nu uite de fosta legendă a fotbalului românesc.

Urmează acum a se construi o nouă arenă cu numele său, iar primul pas a fost deja făcut. Primăria din Pitești a anunțat semnarea contractului pentru proiectarea sa.

„Este un cadou pentru piteşteni, în ziua în care FC Argeş 1953 împlineşte 68 de ani! Municipalitatea piteşteană îşi propune o abordare holistică asupra amplasamentului din Trivale, pentru a deschide prin acest proiect o nouă zonă de dezvoltare în oraş, care să acomodeze, într-un concept de mixed-use, funcţiuni sportive complementare – stadion şi bază de antrenament pentru fotbal, dar şi bază pentru atletism de înaltă performanţă, hoteluri, dotări comerciale, sportive şi de recreere pentru publicul larg şi spaţii de parcare ce vor deservi întregul amplasament”, se menţionează pe pagina de facebook a clubului FC Argeș.

O noua bijuterie de stadion se ridica in sudul Romaniei. Ce dotari va avea
O noua bijuterie de stadion se ridica in sudul Romaniei. Ce dotari va avea

Valoarea contractului de proiectare

Noul stadion va fi de categoria UEFA 4, iar pe el se vor putea desfăşura inclusiv meciuri internaţionale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene). Va avea o capacitate de 15.000 de locuri, iar scaunele vor avea o tematică alb-violet. În plus va avea o suprafață de joc hibridă (gazon artificial și natural).

Iluminarea fațadei arenei va fi realizată prin tehnologia LED, tot în culorile echipei gazdă. De asemenea va exista și un muzeu al clubului cu spaţiu pentru trofee, dar şi un magazin de prezentare al lui FC Argeş de 175 de mp.

Ca dotări, stadionul va dispune de sală de forţă de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare şi inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor şi însoţitorii acestora, foaier de primire cu garderobe şi puncte comerciale, sală de antrenament multifuncţională, spaţii dedicate mass-media, loje destinate VIP, spaţii de alimentaţie publică, săli de conferinţă, birouri.

Valoarea contractului de proiectare se ridică la 375.942,30 lei fără TVA şi se finanţează din bugetul local.

Urmăriți Impact.ro și pe