Schimbări importante la FC Argeș, după ce principalul finanțator a intrat în insolvență. Cristian Tănase: „Am ținut să vin neapărat acasă”

Cristi Ionică 25.06.2021, 16:16

Schimbări importante la FC Argeș. După un retur de campionat aproape perfect, F.C Argeș are gânduri mari pentru noul campionat. Deși 12 jucători considerați de bază, printre care și atacantul Cephas Malele, nu și-au mai prelungit contractele, părăsind echipa în urmă cu două săptămîni, conducerea tehnică s-a mișcat rapid și a adus alți 11 jucători. Printre aceștia se numără și mijlocașul Cristian Tănase care, în urmă cu 15 ani, părăsea gruparea alb violetă pentru Steaua lui Gigi Becali.

Schimbări importante la FC Argeș

Ceilalți jucători veniți la F.C.argeș sunt trei portughezi, cu multă experiență competițională, trei jucători veniți de la Chindia Târgoviște și trei jucători sub 19 ani, veniți de la tineret. Chiar și așa, antrenorul Andrei Prepeliță spune că ar mai avea nevoie de jucători în atac.

Transferurile sunt foarte bune, acoperim aproape toate posturile, ar mai fi nevoie de încă un atacant și sper să rezolvăm problema cât mai repede, a declarat Andrei Prepeliță.

Am ținut să vin neapărat acasă, aici este familia mea, sunt toți prietenii mei, și vreau să dau ceva înapoi echipei care m-a lansat în fotbalul mare. Am semnat pe doi ani și vreau ca prin evoluțiile mele să ajut echipa și, de ce nu, să fiu din nou convocat la națională. Știu că mai pot fizic și nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal, a spus Cristian Tănase, vizibil emoționat la prezentarea publică a transferurilor.

Primarul Cristian Gentea vrea că vrea ca anul acesta, F.C. Argeș să prindă loc de play-off și să se lupte la titlu, având un buget inițial de 3 milioane de euro.

Schimbari importante la FC Arges
Schimbari importante la FC Arges

Acum că ne-am întors în prima ligă și am arătat fotbal, în retur, sponsorii sunt cu noi. Chiar dacă principalul finanțator, care a fost din primul moment la echipă (Firma Getica 95 – important jucător pe piața de energie din România – n.r.) a intrat în insolvență, am promisiuni că vom fi ajutați în continuare. Firmele care au fost anul trecut lângă echipă vor fi și anul acesta, cu bani și mai mulți, iar pentru publicitatea de pe tricouri, pe care putem scoate lejer 350.000 de euro anual, se bat două multinaționale și o firmă de pariuri care va primi licența pentru România în decembrie. Avem planuri ambițioase pentru un oraș în care se respiră fotbal, iar suporterii abia așteaptă să vină la duelurile tradiționale, cu Rapid Craiova, Steaua sau Dinamo, a declarat Primarul Cristian Gentea.

Chiar dacă presiunea este mare de la început, nou-veniții spun că se vor adapta și vor da cel mai bun randament.

Sincer, Argeșul nu a fost prima opțiune de transfer. Discuția cu domnul primar m-a convins că, pentru cariera mea, cel mai bine este să vin aici. Știu că e o echipă ambițioasă, din meciurile campionatului trecut, și sper să ne atingem obiectivele, a spus Andrei Pițian, fundaș central.

Echipa tehnică a Argeșului pune mare accent pe juniorii produși în pepiniera clubului. Anul acesta, după o pauză de 24 de ani. F.C.Argeș a jucat finala under 19. Pe viitor, se intenționează ca toate transferurile să fie făcute din academia proprie. Unul dintre juniorii aduși la echipa mare este Alexandu Crivac, 19 ani, fiul fostului fundaș Iulian Crivac.

Este o onoare pentru mine, să joc la echipa în care a jucat și tatăl meu și sper să nu dezamăgesc.

Mihai Ianovschi, directorul Centrului de Copii și Juniori, ajuns azi la 70 de ani, crede că Argeșul va ajunge, din nou, sus.

Cel puțin șase dintre jucătorii transferați azi au lucrat, în trecut, cu mine. Sunt copii buni, talentați și care au învățat ce înseamnă și profesionalismul.

Săptămâna viitoare, F.C Argeș va pleca într-un cantonament de în Austria, unde va avea patru meciuri de pregătire și în care va fi testat tot lotul de 22 de jucători.

Urmăriți Impact.ro și pe