O echipă din Liga 1 îl va avea pe Gică Hagi antrenor. „Regele” se întoarce pe banca tehnică. Și nu e a Viitorului

Gabriel Peneș 07.06.2021, 16:01
O echipă din Liga 1 îl va avea pe Gică Hagi antrenor. „Regele” se întoarce pe banca tehnică. Și nu e a Viitorului

O echipă din Liga 1 îl va avea pe Gică Hagi antrenor. „Regele” se întoarce pe banca tehnică. Și nu e a Viitorului. După a stat „pe tușă” tot sezonul abia încheiat, Hagi pregătește o reîntoarcere de zile mari. Lucrul cel mai important este că fostul mare internațional român va rămâne aproape de campionatul autohton. Și va pregăti chiar formația la care „a deschis ochii” în fotbal.

O echipă din Liga 1 îl va avea pe Gică Hagi antrenor

Nu mai e mult și o echipă din Liga 1 îl va avea pe Gică Hagi antrenor. După un sezon în care a stat departe de banca tehnică a Viitorului, „Regele” se va întoarce în iarbă din postura de tehnician. În anul competițional abia încheiat, lipsa lui de lângă jucători s-a simțit mai mult decât și-ar fi imaginat oricine. Viitorul a suferit mult până să-și asigure salvarea de la retrogradare. Acum, însă, e vorba de proiectul grandios de fuziune a echipei patronate de Hagi cu Farul Constanța, cea care a fost finanțată în ultimii ani de Ciprian Marica. Cum Farul n-a reușit să prindă nici măcar play-off-ul Ligii 2, Marica s-a declarat depășit financiar de situația clubului. Așa a apărut ideea contopirii celor două cluburi într-unul singur, reprezentativ pentru orașul de la malul mării. Idee care a fost primită cu bucurie de Hagi, lucru consemnat și prin comunicatul emis de clubul său.

Conducerea F.C Viitorul Constanța a primit cu bucurie ideea de formare a unei singure echipe de fotbal care să-i reprezinte pe toți constănțenii. Suntem de acord să existe o singură echipă, o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni. Dorim să devenim cei mai buni, iar pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie ca această echipă să fie susținută de toți constănțenii, de conducători, de oficialități și de suporteri!”, se arăta, acum ceva vreme, în comunicatul celor de la Viitorul.

O echipă din Liga 1 îl va avea pe Gică Hagi antrenor. „Regele” se întoarce pe banca tehnică. Și nu e a Viitorului
O echipă din Liga 1 îl va avea pe Gică Hagi antrenor. „Regele” se întoarce pe banca tehnică, dar a Farului, după fuziunea Viitorului cu clubul finanțat de Ciprian Marica

„Regele” se întoarce pe banca tehnică. Și nu e a Viitorului

Iar „bulgărele” odată rostogolit, pare că nimic nu-i mai stă în cale. De curând, Gică Popescu, președintele de la Viitorul a oferit chiar și detalii despre numele viitoarei structuri fotbalistice, dar și despre stadionul unde aceasta va evolua.

Entitatea comună va juca la Ovidiu, dar CNI vrea să facă un stadion de 18 mii de locuri la Constanța. Fuziunea se poate întâmpla și din acest sezon, noi ne vom păstra structura managerială și echipa se va numi Farul Constanța, asta va fi singura schimbare. Iar Marica va face parte din noua echipă managerială. Locul din liga 2 este problema lui Ciprian. Dar nu batem nimic în cuie, nici numele de Farul. E o discuție juridică deloc simplă, sunt avocați de care se ocupă”, a declarat Gică Popescu, la Digi Sport.

Dar, aproape sigur, numele echipei va rămâne, totuși, Farul. Un lucru pe care-l cer și fanii constănțeni care au avut o discuție chiar cu Gică Hagi. Acum, conform As.ro, Hagi va fi antrenorul echipei, aceeași unde a început să joace fotbal, dar a și debutat în Divizia A. „Regele” a fost din start de acord cu fuziunea celor două cluburi, așa că preluarea responsabilității băncii tehnice vine ca un lucru firesc pentru el. Farul nu a mai evoluat în primul eșalon din 2009. Între timp, Viitorul a promovat în Liga 1, în 2012, reușind chiar și câștigarea titlului, în 2017.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....