Ce scrie presa din Italia despre transferul lui Ianis. „Fiul uriaşului Gică Hagi decolează”

Cristian Cojocaru 03.05.2021, 21:14
Ce scrie presa din Italia despre transferul lui Ianis. „Fiul uriaşului Gică Hagi decolează”

Ianis a reușit să facă spectacol în cadrul echipei Rangers, care a reușit victoria împotriva rivalei Celtic, cu scor de 3-1. Acum, presa din Italia titrează despre Ianis, făcând câteva remarci despre transferul mijlocașului român.

Presa din Italia titrează despre transferul lui Ianis

În timpul partidei împotriva Celtic, Ianis a intrat în minutul 84 pe teren, și a reușit să dea o pasă decisivă lui Defoe care a marcat în minutul 2 de prelungiri. Înainte de disputarea partidei, editorialistul The Scottish Sun, Kris Boyd care este și fostul atacant al formației Rangers, a explicat punctul său de vedere cu privire la transferul lui Ianis Hagi la sfârșitul acestui sezon. Numero Diez, au dedicat un articol întreg jucătorului, afirmând că ”talentul lui Ianis Hagi nu a rămas neobservat”.

„Talentul este ceva ce iese imediat în evidenţă la un jucător. Poate fi văzut de la prima atingere și acest lucru s-a întâmplat și în cazul lui Ianis Hagi. Un talent uriaş, cu o tehnică rafinată pe spaţii mici şi nu numai”, afirmă sursa citată.

Potrivit jurnaliștilor italieni, evoluțiile foarte bune ale jucătorului român din acest sezon, l-au adus pe Ianis în atenția mai multor cluburi, însă cu precădere în atenția Sevilla și Lazio.

„Un sezon extraordinar pentru Ianis, care a stârnit interesul a doua echipe de top din Europa. Sevilla lui Monchi a pus ochii pe el, în tentativa de a consilida o echipă cu rezultate extraordinare în acest sezon.Dar, un alt vânător de talente este şi el cu ochii aţintiţi asupra lui Ianis: Igli Tare. Lazio este o altă candidată serioasă pentru a obţine semnătura românului. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în această vară, dar un lucru este sigur: fiul uriaşului Gică Hagi decolează!”, au mai scris cei de la Numero Diez.

Doua mari cluburi din Europa au pus ochii pe Ianis Hagi
Doua mari cluburi din Europa au pus ochii pe Ianis Hagi

10 pase decisive în 31 de meciuri

Ianis a reușit să devină pasatorul decisiv în Scoția, luând în considerare și assist-ul de duminică. Astfel, fiul lui ”Regelui”, a ajuns să numere 10 pase decisive în cele 31 de meciuri disputate în acest sezon în prima ligă a Scoției. Ianis a reușit să ocupe prima poziție în topul jucătorilor din Scoția, numărând cele mai multe assist-uri din acest sezon.

Pe lângă cele 10 pase decisive înregistrate, Ianis a reușit de-a lungul acestui sezon din prima ligă a Scoției să înscrie de șase ori. Totodată, mijlocașul român a creat 22 de șanse de gol, iar procentajul paselor reușite urcând până la 81%. De-a lungul acestui sezon, Ianis a adăugat în palmaresul său 43 de meciuri, iar dintre acestea, în 31 de partide a fost titular.

Totuși, Ianis a fost printre primii jucători înlocuiți în meciurile disputate din acest sezon în prima ligă a Scoției.

Urmăriți Impact.ro și pe