Replica lui Traian Băsescu atunci când Victor Ponta i-a cerut să-l grațieze pe Gică Popescu. ”Toată viața lui o să-i stea pe conștiință”

Cristian Cojocaru 06.02.2021, 16:48
Replica lui Traian Băsescu atunci când Victor Ponta i-a cerut să-l grațieze pe Gică Popescu. ”Toată viața lui o să-i stea pe conștiință”

Prezent la Digi Sport Matinal, fostul premier al României, a abordat diferite subiecte din sportul românesc. Victor Ponta a povestit inclusiv despre cum i-a cerut lui Traian Băsescu cu ceva ani în urmă să-l grațieze pe Gică Popescu.

Cum i-a cerut Victor Ponta lui Băsescu să îl grațieze pe Gică Popescu

Victor Ponta este un mare fan al sportului în general, mai ales în baschet, motiv pentru care a fost invitat la Digi Sport Matinal. Printre relatările făcute cu privire la sport, acesta a mai povestit și despre cererea pe care i-a făcut-o lui Traian Băsescu din anul 2014, în care i se solicita grațierea lui Popescu. La acea vreme, Gică Popescu a fost condamnat în Dosarul Transferurilor, chiar înainte de alegerea președintelui FRF.

„După ce s-a întâmplat nenorocirea cu condamnarea lui (n.r. condamnarea lui Gică Popescu), m-am dus, am avut o întâlnire cu Traian Băseascu, eram prim-ministru, despre alte subiecte. Şi la final am deschis eu subiectul şi am zis ‘domnule preşedinte, vreau să vă rog ceva, personal de data asta’.

Ştiu că aţi zis că nu graţiaţi, că nu ştiu ce. Eu vă fac propunerea, că aşa spune legea. Trebuie să propună ministrul justiţiei, Guvernul, adică prim-ministrul semnează dacă, Doamne fereşte, e condamnat cineva.” a relatat Victor Ponta pentru Digi Sport.

În același dosar, au mai fost implicați și George Copos, Victor Becali, Ioan Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gigi Nețoiu dar și Jean Pădureanu
În același dosar, au mai fost implicați și George Copos, Victor Becali, Ioan Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gigi Nețoiu dar și Jean Pădureanu

Fostul premier a fost de partea lui Gică Popescu

Victor Ponta îl stimează foarte mult pe marele Gică Popescu, considerând căe este românul care a ridicat cupa în Barcelona.

”Vă trimit cerere pentru că, totuşi, e Gică Popescu. E românul care a ridicat cupa pentru Barcelona. Şi dumneavoastră ieşiţi şi spuneţi aşa: ‘nenorocitul ăsta de Ponta, şi ticălosul ăsta cu infractorii lui mi-a propus… Dar n-am ce face, dom’ne, o semnez şi gata!’ Îmi iau eu înjurăturile, era 2014, era aia cu lupta anticorupţie, să-i băgăm pe toţi la puşcărie. …

Mi-a răspun ‘bă, bă, Victore, nu pot, ce zice lumea?!’ Am ieşit de acolo, am vorbit cu un prieten şi i-am zis sun-o pe Elena Udrea. Poate-l convinge Elena. Să înţeleagă, totuşi, că e vorba de noi. Că Gică Popescu ne reprezintă pe noi! …N-a vrut şi cred că toată viaţa lui o să-i stea pe conştiinţă asta”, a mai povestit Victor Ponta la Digi Sport Matinal.

Gică Popescu a primit o sentințp de 3 ani, o lună și zece zile în dosarul amintit. În același dosar, au mai fost implicați și George Copos, Victor Becali, Ioan Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gigi Nețoiu dar și Jean Pădureanu. În data de 5 ocotombrie, Judecătoria Sectorului 4 a considerat că Gică Popescu poate fi eliberat condiționat după ispășirea a jumătatea din pedeapsa dată. În data de 4 noiembrie, Gică Popescu a fost eliberat.

Urmăriți Impact.ro și pe