Update. Bugetul Capitalei a picat la vot. Proiectul lui Nicușor Dan, respins la Consiliul General al Bucureștiului

Nicu Stan 28.04.2021, 14:33
Update. Bugetul Capitalei a picat la vot. Proiectul lui Nicușor Dan, respins la Consiliul General al Bucureștiului

Nicușor Dan a răbufnit după refuzul USR PLUS de a vota bugetul primăriei Capitalei. Primarul Capitalei este uluit de ceea ce se întâmplă. Bugetul propus de Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei a picat în urma votului.

Nicușor Dan, șocat că USR PLUS nu votează bugetul primăriei Capitalei după ce stabiliseră că așa vor face

UPDATE– Bugetul Bucureștiului, propus de primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a picat miercuri la vot cu 17 voturi pentru, 22 împotrivă și 14 abțineri.

Bugetul primăriei Capitalei a fost respind după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a informat că nu va vota proiectul propus de Nicușor Dan, motivul fiind acela că veniturile erau supraevaluate.

Nicușor Dan nu știe de ce USR PLUS a refizat proiectul de buget

Nicușor Dan a răbufnit după ce USR PLUS a refuzat să voteze bugetul. Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, s-a declarat „uluit”, astăzi, în ceea ce privește scandalul generat pe tema bugetului Capitalei.

El susține că toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și nu înțelege de unde vine refuzul USR PLUS.

Nicusor Dan ar fi facut un proiect de buget nerealist
Nicusor Dan ar fi facut un proiect de buget nerealist

USR nu votează proiectul Bugetului

Consilierii generali USR PLUS au informat încă de marți seară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei în forma prezentată de primarul Nicușor Dan.

Aceștia susțin că veniturile prognozate sunt exagerate, bugetul fiind unul nerealist. Aceștia îl mai acuză pe Nicușor Dan că le interzice accesul la informațiile pe care a fost fundamentat bugetul și cer retragerea acestuia.

Nicușor Dan, uluit de decizia USR

”Ședința de Consiliu General pentru adoptarea bugetului Capitalei pe 2021 este programată miercuri. Am realizat o propunere de buget care a fost gata în 15 martie și transmisă către consilierii din majoritate. Ăla e bugetul, bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări e cel pe care îl avem azi supus votului.

Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și au fost extrem de civilizate”, a declarat Nicușor Dan, miercuri, la ședința CGMB.

Aurelian Bădulescu, acuzații la Nicușor Dan

Aurelian Bădulescu spune că ceea ce face Nicușor Dan este jenant și spune că acesta este musafir în administrație.

”Sunteți musafir aici, musafir sunteți și în administrație. E jenant să aduceți în fața bucureștenilor o lipsă de angrenare a celor două părți care vă sunt alături și să veniți în ziua votului cu lipsă de majoritate”, i-a replicat Aurelian Bădulescu.

PNL susține propunerea de buget a lui Nicușor Dan

Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat Diana Mardarovici, consilier PNL în CGMB.

„Avem foarte multe aşteptări şi noi faţă de ceea ce trebuie făcut, dar le putem rezolva lucrând împreună. Facem acest lucru din respect faţă de primar, dar în special din respect faţă de bucureştenii care ne-au acordat voturile, pentru că ei vor să ne apucăm de treabă în Bucureşti”, a declarat Diana Mardarovici.

Urmăriți Impact.ro și pe