Nicușor Dan oprește toaletarea copacilor din București. ”Prea multe abuzuri”

Nicu Stan, Alexandrina Toader 23.04.2021, 08:33
Nicușor Dan oprește toaletarea copacilor din București. ”Prea multe abuzuri”

Nicușor Dan oprește toaletarea copacilor din București. Edilul Capitalei consideră că s-au făcut prea multe abuzuri, umbându-se la niște copaci la care nu ar fi trebuit.

De ce a oprit Nicușor Dan toaletarea copacilor din București

Nicușor Dan a oprit toaletarea copacilor din București. Primarul Capitalei a anunțat că a stopat avizul de toaletare pentru câteva sute de copaci, precizând că se vor mai face intervenții doar acolo unde există întradevăr vegetație uscată, iar aceasta poate reprezenta un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu.

”Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc. Decizia a intrat în vigoare ieri, deci din 21 aprilie astfel de intervenții asupra copacilor vor fi absolut punctuale”, a anunțat Nicușor Dan pe rețeaua de socializare.

Toaletarea copacilor din Bucuresti, oprita
Toaletarea copacilor din Bucuresti, oprita

Nu se va mai umbla la copaci până la iarnă

Nicușor Dan a mai anunțat că, până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, va organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra copacilor să fie corect justificate, iar ”monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”.

”Pentru a proteja vegetația din București și a respecta dreptul bucureștenilor la un aer curat, am oprit avizele de toaletare pentru câteva sute de arbori.

S-au făcut multe abuzuri

Au fost multe abuzuri de-a lungul timpului în contextul acestor toaletări și nu vreau ca ele să mai aibă loc. Decizia a intrat în vigoare ieri, deci din 21 aprilie astfel de intervenții asupra copacilor vor fi absolut punctuale. Oricum, în mod obișnuit, în această perioadă de vegetație nu se fac toaletări decât punctual, acolo unde există vegetație uscată și poate fi un pericol pentru cetățeni sau pentru mediu.

Până în sezonul de iarnă când sunt permise astfel de acțiuni, vom organiza Direcția de Mediu din Primăria Capitalei, astfel încât avizele de intervenție asupra vegetației să fie corect justificate, iar monitorizarea avizelor emise să fie atent făcută”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan

Pe de altă parte, senatorul PSD Gabriela Firea susţine că primarul Capitalei blochează cu intenție proiectele începute de ea, pe vremea când era primar al Bucureștiului.

”S-a ajuns la o situaţie incredibilă în Bucureşti: Primarul General este obligat de o instanţă de judecată, printr-o decizie definitivă, să ducă la capăt o licitaţie publică. Mai bine spus, un judecător a decis că în Capitală este nevoie de tramvaie, nu cum a stabilit actualul edil. NIMICuşor Dan a cerut anularea licitaţiei pentru tramvaie româneşti, fără motive întemeiate.

Adevăratul motiv al anulării licitației

Singurul motiv a fost că licitaţia a fost organizată pe când eu conduceam Primăria Capitalei. Nu aş vrea să cred că a fost un motiv şi faptul că aceste tramvaie sunt produse de o firmă din Paşcani şi nu de compania de la Arad”, scrie în mesajul postat pe Facebook de parlamentarul PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe