Pasajul din București pentru care primăria n-are bani. Soluția găsită de Nicușor Dan

Ana Anitoiu 01.03.2021, 17:15
Pasajul din București pentru care primăria n-are bani. Soluția găsită de Nicușor Dan

Primăria Capitalei n-are bani pentru lucrările ce sunt necesare la un pasaj din București. Nicușor Dan a declarat că probabil nu vor exista fonduri suficiente, dar că s-a gândit la o soluție, astfel încât bucureștenii să nu aibă de suferit.

Ce soluție a găsit Nicușor Dan pentru pasajul din București

Mai exact, Primarul General al Capitalei a anunțat că au început discuții pentru ca lucrările la Pasajul Doamna Ghica să fie făcute de Compania Națională de Investiții (CNI) sau de primăriile de sector. Nicușor Dan a precizat că probabil nu vor exista bani în bugetul Bucureștiului nici pentru sălile de sport. Între timp, locuitorii din zona pasajului sunt extrem de nemulțumiți. Mai multe detalii, AICI!

”Conturile Primăriei sunt în continuare blocate. Foarte foarte probabil nu o să existe bani în bugetul Capitalei nici pentru proiectul de la Dna Ghica, nici pentru sălile pentru sport. Sunt în discuții cu primarii de la sectoare pentru investițiile de la școli pe care primăria Capitalei le-a început. Pentru Pasajul de la Dna Ghica suntem în discuții ca aceste lucrări să fie realizate fie de CNI, fie de Primăriile de sector. Nu e normal ca bucureștenii să sufere pentru că există niște datorii la nivelul Primăriei”, a spus, luni, Nicușor Dan.

Pasajul din Bucuresti pentru care primaria n-are bani. Solutia gasita de Nicusor Dan
Bancnote de 100 de lei

Când ar fi trebuit să fie gata pasajul

Potrivit unei promisiuni pe care a făcut-o fostul Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica ar fi trebuit să fie gata încă din toamna anului trecut. În luna decembrie, acesta ajunsese la 40% stadiu de execuție. Conform instituției, structura de rezistență a pasajului și devierea rețelelor de utilități sunt aproape finalizate, dar lipsește structura metalică. Motivul este acela că a fost sistat din lipsa banilor contractul pentru furnizarea oțelului, încheiat la 21 august. Termenul de finalizare pentru acest proiect este 5 mai 2021, deși cel mai probabil nu va putea fi respectat.

”Lucrările de relocare rețele și sistematizare sunt finalizate în proporție de 90%; lucrările de infrastructură drum sunt finalizate în proporție de 80% (10% din aceste lucrări se vor executa după montarea tablierului metalic, fiind vorba despre ultimul strat de asfalt, stratul de uzură care se va așterne unitar pe tot proiectul la sfârșitul lucrărilor); infrastructura pasajului (2 pile și 2 culei) este realizată în proporție de 99%, rampa 1 în proporție de 100% și rampa 2 în proporție de 50%; suprastructura pasajului (tablierul, predalele și parapeții) – în proporție 0% (parte din material este în stoc la furnizor); semnalizări și semaforizare definitivă (după turnarea stratului de uzură) – în proporție de 0%”, a arătat un comunicat al Primăriei.

Ce salariu câștigă Nicușor Dan

Deși salariul pe care îl câștigă Nicușor Dan este unul uriaș, dacă este comparat cu veniturile lunare ale celor mai mulți români, edilul nu este cel mai bine plătit om din Primăria Capitalei. Acestuia îi intră în conturi, lunar, suma de 20.000 de lei, adică aproximativ 4.000 de euro.

Pe de altă parte, salariul unui alt funcționar public sunt mai mari. Cu un salariul lunar de 18.148 de lei, căruia i se adaugă un spor de condiții vătămătoare în valoare de 2.319 lei, Secretarul general primește suma de 20.467 de lei în fiecare lună. Mai multe detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...