NATO, avertisment despre războiul din Ucraina. „Trebuie să ne pregătim, ar putea dura ani”

Redacția IMPACT 19.06.2022, 11:42
NATO, avertisment despre războiul din Ucraina. „Trebuie să ne pregătim, ar putea dura ani”

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, nu aduce veşti bune despre războiul din Ucraina. Acesta a transmis un avertisment conform căruia conflictul ar putea dura ani de zile.

Războiul din Ucraina ar putea fi de lungă durată

În condiţiile în care NATO se pregăteşte de un summit important la finalul lunii iunie, Jens Stoltenberg a oferit un interviu pentru Bild am Sonntag în care emite un avertisment cu privire la războiul din Ucraina. Conform secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, conflictul ar putea dura chiar şi ani de zile.

De asemenea, a ţinut să precizeze că furnizarea ucrainenilor de armament de ultimă generație ar putea elibera regiunea Donbas de sub controlul rusesc.

„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că ar putea dura ani de zile. Nu trebuie să renunțăm la susținerea Ucrainei. Chiar dacă sunt ridicate costurile, nu doar în ceea ce privește sprijinul militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și alimente”, a avertizat Stoltenberg.

La finalul acestei luni, liderii se vor reuni la Madrid pentru summit-ul NATO. Scopul acestei întâlniri este de a stabili un pachet de asistență pentru Ucraina.

Boris Johnson şi Volodimir Zelenski, la Kiev
Boris Johnson şi Volodimir Zelenski, la Kiev

Şi Boris Johnson vorbeşte despre un război complicat

Jens Stoltenberg nu este singurul care crede că războiul din Ucraina este de lungă durată. Premierul britanic, care a vizitat de curând Kievul, a vorbit şi el despre pregătirile pentru un astfel de conflict.

„Ucraina primește arme, echipamente, muniții și pregătire mai rapid decât invadatorul. Timpul este factorul vital.

Totul va depinde de faptul dacă Ucraina își poate consolida capacitatea de a-și apăra solul mai repede decât Rusia își poate reînnoi capacitatea de atac „, a scris Boris Johnson într-un articol publicat în Sunday Times.

Urmăriți Impact.ro și pe