NASA, video uluitor din spațiu. Ce nu știai că există, până acum

Andrei Cezar 24.07.2020, 20:58

Imagini uimitoare cu planeta Saturn au fost publicate de NASA. Americanii au trimis nava spațială Cassini pentru a intra pe orbita celei de-a șasea planete din sistemul nostrul solar, cu scopul de a înregistra cât mai multe imagini cu ea. Rezultatul te va lăsa cu gura căscată.

Imagini uimitoare cu planeta Saturn, publicate de NASA

Saturn este ce-a de-a șasea planetă din Sistemul Solar și a doua ca mărime după Jupiter. Ea face parte din categoria planetelor giant, iar împreună cu Jupiter Uranus și Neptun sunt clasificate drept planetele compuse din gaze.

Saturn are în componența sa hidrogen și proporții mici de heliu și alte elemente. Planeta are o structură internă formată dintr-un miez de piatră și gheață, înconjurat de un strat gros de hidrogen metalic și un strat gazos exterior. În general prezintă o atmosferă blândă, însă vânturile sale sunt printre cele mai puternice din întreg Sistemul Solar, atingând și 1.800 de km/h.

Inelele care înconjoară planeta Saturn sunt alcătuite din particule de gheață și mici cantități de deșeuri de praf și rocă.

NASA, video uluitor din spațiu. Ce nu știai că există, până acum
NASA, video uluitor din spațiu. Ce nu știai că există, până acum

NASA, un nou prioiect care vizează planeta Saturn

Uimitoarea planetă a atras curiozitatea și specialiștilor NASA care au trimis către ea o navă spațială pentru a capta imagini de cât mai de aproape cu scopul de a o studia în amănunt.

Un clip video din 2004 a fost dat publicității de Administrația Spațială americană. Sonda Cassini a reușit să capteze imagini senzaționale. Deși planeta Saturn arată ușor diferit în realitate față de clipul publicat de NASA, se poate observa, totuși, măreția corpului ceresc care îți taie răsuflarea.

Cei de la NASA lucrează în prezent la un proiect denumit In Saturn’s Rings, care are menirea sa ne dezvaluie cum arata planeta Saturn, dar si inelele sale.

Nava spațială Cassini a părăsit orbita lui Saturn în 2017, atunci când a rămas fără energia necesară pentru a mai gravita în jurul ei.

Urmăriți Impact.ro și pe