Anunț important de la NASA! Se va întâmpla în curând. Ce trebuie să știe toată lumea

Diana Radu 08.11.2019, 16:02
Anunț important de la NASA! Se va întâmpla în curând. Ce trebuie să știe toată lumea

NASA a anunțat că un asteroid va trece pe lângă Terra la o distanță relativ mică pe data de 21 noimbrie. Corpul ceresc cu diametru cuprins între 280 și 620, va trece pe lângă planeta noastră la o distanță de 4,3 kilometri, ceea ce înseamnă că reprezintă un potențial risc de impact cu Pământul. Ce s-ar întâmpla dacă un asteroid ar lovi Pământul?

NASA a identificat un asteroid ”potențial periculos” care va trece pe lângă Terra pe 21 noiembrie

Asteroidul 481394 (2006 SF6) va trece pe lângă Terra cu o viteză de aproximativ 29.000 de kilometri pe oră. Iar potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, obiectul ceresc va trece pe lângă planeta noastră pe 21 noimbrie, în jurul orei 02:00.

Cu toate că distanța față de care asteroidul va trece pe lângă Terra este de zece ori mai mare decât distanța dintre planeta noastră și Lună, specialiștii NASA nu trebuie să ia în calcul toate posibilitățile, inclusiv aceea ca asteroidul să-și schimbe traiectoria.

Orice obiect spațial care se aproprie de Terra la o distanță mai mică de 7.480.000 de kilometri este inclus de către NASA în categoria „potențial periculos”.

Ce s-ar întâmpla dacă un asteroid ar lovi Bucureștiul

Află ce s-ar întâmpla dacă un asteroid ar lovi Bucureștiul
Află ce s-ar întâmpla dacă un asteroid ar lovi Bucureștiul

„Dacă ar cădea un asteroid de 500 de metri în București, ar face un crater de cinci kilometri – deci dacă ar cădea la Romană, s-ar duce craterul până la Unirii și până la Charles de Gaulle”, a declarat Urseanu. „Tot ce e în zona asta rotundă devine vapori într-o fracțiune de secundă. E cel mai bun loc în care să te afli la impactul unui asteroid cu orașul tău – acolo. Zici «Ce-a fost aia?» și-ai dispărut. Nu te mai doare nimic”.

La impact, aerul se încălzește și poate atinge 3.000-4.000 de grade Celsius. Tot pământul din groapa adâncă a craterului iese sub formă de vapori – „piatră lichidă la mii de grade Celsius”. Tot ce se află în jurul Bucureștiului – „până la Ploiești” adică pe o rază de 50 de kilometri – ia foc mai apoi. Mai mult, vântul ar prinde viteze de mii de kilometri pe oră, care nu se întâlnesc în mod normal pe Pământ. Un vânt de 1.000 de kilometri ar pune toate clădirile și pădurile la pământ.

Urmăriți Impact.ro și pe