Motivul pentru care Ion Caramitru nu avea cum să ajungă la 80 de ani. Declaraţia care schimbă tot (exclusiv)

Ioana Bucur 07.09.2021, 22:46
Motivul pentru care Ion Caramitru nu avea cum să ajungă la 80 de ani. Declaraţia care schimbă tot (exclusiv)

„Ion Caramitru nu avea cum să treacă de prefixul 7 și să atingă 80 de ani!” – o declarație șocantă, în spatele căreia stă un simbol ce l-a urmărit pe marele actor întreaga sa viață.

Viața marelui Ion Caramitru, guvernată de un simbol ce i-a marcat până și moartea

„Ion Caramitru nu avea cum să treacă de prefixul 7”. Să facem o scurtă recapitulare: anunțul morții marelui actor, la vârsta de 79 de ani, a fost făcut duminică, în jurul orei 7 seara. Premiera filmului ce i-a câștigat un loc în inimile românilor, „Extemporal la dirigenție”, a fost în anul 1987.

„Am jucat în trei episoade și am refuzat să mai joc în următoarele două. Era pentru perioada respectivă de nesuportat, după capul meu. Era un scenariu comandat, urmărit la modul ideologic foarte bine de partid si așa mai departe. Numai că structura intimă a poveștii e hai să ne facem că e adevărat.

N-am încotro și trebuie să recunosc că un film despre liceeni, cu atât de lungă bătaie în timp și cu atâtea episoade, nu știu dacă se va mai face. Nu știu dacă viața liceului de astăzi e la fel de ingenuă ca cea de atunci. Se reprogramează mereu și se uită toată lumea. Nu am un regret că am jucat în acest proiect, mai ales că multe mămici care au acum copiii de liceu mă opresc când mă întâlnesc și îmi zic: „Vai, dar cât vă iubeam atunci!”, declara Ion Caramitru, la Digi FM.

Și-a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni, pe Toma Caragiu, la cutremurul din 1977. Și, ca o altă coincidență stranie, Ion Caramitru se fotografiase lângă pendulul din piesa sa, „Dineu cu proști”, care indica ora…7.00.

„Fotografia a fost realizată în urmă cu aproximativ 8 ani, în timpul repetițiilor pentru ”Dineu cu proști”, de la Teatrul Național.

Pendulul face parte din decorul piesei. Ceasul nu era funcțional, la acea oră se oprise”, a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, fotograful vedetelor Zoltan Lorencz.

Motivul pentru care Ion Caramitru nu avea cum să ajungă la 80 de ani
Ion Caramitru

„Ion Caramitru nu avea cum să treacă de prefixul 7 și să atingă 80 de ani”

Cea care a făcut analiza surprinzătoare a fost Carmen Harra, celebrul numerolog, psiholog și parapsiholog.

Ion Caramitru și-a anticipat moartea și a fost obsedat de cifra 7 despre care știa, în subconștient, că îi va marca viața. Cifra 7 rezultă din anul nașterii lui – 1942, 1+9+4+2=16, 1+6=7.

El practic nu avea cum să treacă de prefixul 7 și să atingă 80 de ani. De aici și apariția lui în acea poza cu ceasul fixat la ora 7.00”, ne-a declarat ea, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Carmen Harra a mai spus: „Cifra 7 simbolizează planeta metafizicii, a spiritualității și a divinității, iar Ion Caramitru a fost protejat de divinitate. Cifra 7 l-a urmărit în destin. Ion Caramitru a trăit exact cât a fost codificat”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...