Ce a făcut Ion Caramitru la Revoluţie. Alexandru Arșinel a povestit tot: „Puţină lume ştie”

Ioana Bucur, Mihai Roșoiu 06.09.2021, 23:31
Ce a făcut Ion Caramitru la Revoluţie. Alexandru Arșinel a povestit tot: „Puţină lume ştie”

Cu sufletul greu, după pierderea unui coleg de care îl leagă multe amintiri, Alexandru Arșinel a povestit ce a făcut Ion Caramitru la Revoluție. Gestul incredibil al regretatului actor, pentru cei care luptau în stradă pentru libertate.

Alexandru Arșinel a dezvăluit ce a făcut Ion Caramitru la Revoluție

Slăbit după infectarea cu SARS-CoV-2 și alte probleme de sănătate, Alexandru Arșinel își amintește cu durere în suflet despre colegul său, Ion Caramitru, un om de care îl leagă multe amintiri, unele vechi de aproape jumătate de secol.

Alexandru Arșinel a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre regretatul actor, povestind ce a făcut Ion Caramitru la Revoluție, particiând activ la evenimentele din acele zile tulburi și punându-și viața în pericol.

„Mă leagă multe amintiri de Ion Caramitru, încă din facultate, daca spun din facultate, spun de acum 50 de ani. După Revoluție au fost mai multe. El s-a numărat printre artiștii care au participat efectiv la Revoluție, cu condiții extrem de periculoase.

Unul dintre momentele tragice a fost când a intrat în Piața Palatului, s-a urcat pe tanc și cu o goarnă în mână a solicitat să nu mai tragă spre Bibliotecă, ne aducem aminte mulți dintre noi care a fost situația. Și-a riscat viața pentru asta”, a povestit Alexandru Arșinel, potrivit actualitate.net.

A urmat o perioadă dificilă, în care cei doi au luptat pentru drepturile artiștilor. Cu toate că, uneori, părerile lor erau divergente, iar întâlnirile lor erau „mai aspre”, Alexandru Arșinel și Ion Caramitru au putut mereu să își lase deoparte divergențele și să își unească forțele pentru binele colegilor lor de breaslă.

„După care a urmat o perioada în care ne-am luptat pentru drepturile artiștilor, nu de puține ori am fost în audiență la diferite nivele ale conducerii de după Revoluție pentru a obține protejarea, sa zic, a artiștilor români. M-am înțeles bine cu el, chiar dacă, uneori, întâlnirile noastre erau mai aspre, dar de fiecare dată ne uneam forțele pentru binele artiștilor.

Așa au apărut o serie de drepturi pe care le-au obținut artiștii într-o perioada foarte grea, lefurile, indemnizațiile, tot ce era legat de artă, știință, erau foarte mici, si uite așa au existat multe întâlniri din care artiștii si nu numai doctori etc au obținut unele drepturi. Și asta în mod special datorită lui Ion Caramitru, regret dispariția lui.”, a declarat Alexandru Arșinel, despre Ion Caramitru, pentru aceeași sursă.

Alexandru Arsinel a ajuns de urgenta la spital
Alexandru Arsinel a ajuns de urgenta la spital

Alexandru Arșinel, de urgență la spital

La începutul acestei luni, starea de sănătate tot mai fragilă l-a adus pe Alexandru Arșinel, din nou, pe mâinile medicilor. Artistul a mărturisit, pentru Impact.ro, că are momente când simte că îl lasă puterile, fapt pentru care a fost nevoit să ajungă pe mâna medicilor.

„Nu am o stare fizică prea bună, am mers zilele trecute la spital, am fost la mai multe spitale, nu știu ce am exact, nici medicii parcă nu îi dau de cap. Trebuie să mai umblu să vedem ce îmi găsesc doctorii, am încredere în ei că vor găsi o soluție.

Nu mă simt bine fizic, parcă nu mai am putere așa, nu știu să îți explic exact. Pandemia asta cred că a reușit să mă afecteze destul de mult. Sper să fie bine, nu îmi mai arde de nimic acum. Asta este viața, ce să îi facem.

Mi-aș dori să nu se facă tam-tam pe subiectul acesta. Este o problemă strict ce mă privește pe mine și pe familia mea și cam atât”, a declarat în exclusivitate pentru Impact.ro, Alexandru Arșinel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...