FOTO EXCLUSIV

Motivul pentru care trupul lui Ion Caramitru nu a fost depus la TNB. Unde îi aduc fanii actorului omagiu

Nicu Stan 07.09.2021, 11:32

Motivul pentru care trupul lui Ion Caramitru nu a fost depus la TNB. Ion Caramitru a avut dorința ca să nu fie dus la Teatrul Național București. Maestrul a vrut discreție în cazul moții sale și asta s-a și făcut. Unde îi pot aduce fanii actorului ultimul omagiu.

Ion Caramitru nu va fi depus la TNB. Care a fost ultima dorință a actorului

Trupul neînsuflețit al actorului Ion Caramitru nu a fost depus la Teatrul Național București, așa cum bănuia toată lumea. A fost chiar dorința lui Ion Caramitru de a nu fi depus la TNB. A vrut discreție, astfel că sicriul lui va fi depus la o biserică din București.

În schimb, la TNB a fost depus doar portretul îndoliat al lui Ion Caramitru, unde foști colegi de breaslă, printre care și Marian Rîlea, au aprins o lumânare sau au lăsat o floare.

Fanii au depus flori si lumanari langa poza actorului de la TNB
Fanii au depus flori si lumanari langa poza actorului de la TNB

Unde va fi înmormântat actorul

Pe de altă parte, marele actor Ion Caramitru va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artișților.

”Locul lui este aici. Nu știm exact ziua, cert este că va fi înmormântat la Bellu. Nu se știe deocamdată nici poziția exactă, dar va fi pe Aleea Artiștilor”, au precizat surse din cadrul Administrației Cimitirelor.

De ce a murit Ion Caramitru

Vestea că Ion Caramitru a murit a căzut ca un fulger, duminică, peste întreaga Românie. Maestrul Ion Caramitru avea 79 de ani și era internat la Spitalul Ellias de la începutul lunii august.

Un stafilococ foarte rezistent la antibiotice l-ar fi răpus pe celebrul actor, după o luptă de aproape trei săptămâni. Chiar dacă medicii i-au aplicat toate tratamentele posibile, Ion Caramitru a intrat în insuficiență multiplă de organe, iar asta i-a cauzat moartea.

Ion Caramitru avea 79 de ani

Ion Caramitru s-a născut pe data de 9 martie 1942, în Capitală, și conducea Teatrul Național București (TNB) din anul 2005. De asemenea, a fost președinte al UNITER din anul 1990, iar între anii 1996 și 2000 a fost ministru al Culturii.

Ion Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în filmul Pădurea spânzuraților în regia lui Radu Ciulei, asta întâmplându-se în anul 1964.

Cele mai cunoscute roluri

Printre cele mai cunoscute roluri ale lui Ion Caramitru sunt Vive în Diminețile unui băiat cuminte (1966), Gheorghidiu în Între oglinzi paralele (1978), Ștefan Luchian în Luchian (1981) și Socrate în seria Liceenii (1985-1987).

De asemenea, pentru rolul din Luchian, regizat de Nicolae Mărgineanu, i-a fost decernat Premiul Special al Juriului în cadrul Festivalului Național al Filmului din 1984.

Roluri în filme străine

După aia, Ion Caramitru a jucat roluri mai mici în filme străine. A fost anarhist în 1991 în Kafka, Tatevski în Citizen X (1995), Zozimov în Mission: Impossible (1996), contele Fontana în Amen (2002) și un imigrant bulgar în Irlanda în Adam & Paul (2004).

Urmăriți Impact.ro și pe