Motivul pentru care chef Florin Dumitrescu nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurant. „E îngrozitor”. Ce pun bucătarii în oală

Ioana Bucur 26.04.2022, 12:03
Motivul pentru care chef Florin Dumitrescu nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurant. „E îngrozitor”. Ce pun bucătarii în oală

De la cine să primim cele mai bune sfaturi pentru momentele în care mâncăm în oraș dacă nu de la unul dintre cei mai apreciați maeștri bucătari de la noi din țară? Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit motivul pentru care nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurant și ne-a explicat de ce nu ar trebui să comandăm vreodată ce ne recomandă ospătarul.

Ce secret a dezvăluit chef Florin Dumitrescu

Cine nu apreciază fiecare ocazie în care putem să ne bucurăm de o masă gustoasă la restaurant? Suntem mereu atenți la poziția pe care o avem în scaun, la modul în care mâncăm, dar dilemele apar în momentul în care trebuie să alegem ce să mâncăm.

Invitat la podcastul găzduit de George Buhnici, chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei jurați ai îndrăgitului show culinar de la Antena 1, a dezvăluit câteva dintre cele mai mari secrete din industrie.

În primul rând, spune vedeta „Chefi la cuțite”, ar fi bine să refuzăm mereu „recomandarea bucătarului” propusă de ospătar.

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…)

Există acest astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta.

Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a explicat Florin Dumitrescu în podcastul lui George Buhnici.

Motivul pentru care chef Florin Dumitrescu nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurant. „E îngrozitor”. Ce pun bucătarii în oală
Florin Dumitrescu

De ce nu mai mănâncă niciodată ciorbă la restaurant

Celebrul chef a dezvăluit că nu mai comandă ciorbe în restaurante și a explicat de ce a luat acestă decizie. Totul este legat de un ingredient pe care îl evită mereu și despre care a învățat că există o metodă prin care bucătarii știu să îl ascundă în acest fel de mâncare.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu.

Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea”, a mai spus Florin Dumitrescu.

Nu este vorba despre o preferință culinară, compușii din acest ingredient îi declanșează un lanț de reacții neplăcute în organism.

„Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai spus Florin Dumitrescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...