Modelul Dacia care ar fi dat lovitura, peste BMW și Audi. Creat de un român, nu a mai fost niciodată fabricat. Iată motivul

Ana Anitoiu, Mihai Roșoiu 07.10.2021, 16:48
Modelul Dacia care ar fi dat lovitura, peste BMW și Audi. Creat de un român, nu a mai fost niciodată fabricat. Iată motivul

Un model Dacia creat de un român ar fi putut da lovitura și ar fi putut eclipsa BMW și Audi, dar nu a fost fabricat. Iată de ce acest prototip nu a intrat niciodată în producția de serie.

Ce model Dacia a creat românul

Mai exact, Alexandru Mariș, un brașovean absolvent de design industrial, și-a imaginat în urmă cu câțiva ani cum ar putea să arate o mașină Dacia 1300 cu sute de cai-putere și un aspect futurist. Rezultatul aduce aminte de modelele vechi Mustang.

Ca să fie produs, modelul Dacia imaginat de Alexandru Mariș ar costa 25.000 – 30.000 de euro, potrivit brașoveanului, care este de părere că piața auto românească nu este pregătită pentru așa ceva.

Care este motivul pentru care prototipul Dacia nu a fost fabricat

Astfel, prototipul lui nu a ajuns să fie fabricat de Dacia deoarece brandul nu și-a permis niciodată astfel de extravaganțe și a preferat să aducă pe piață mașini decente și extrem de accesibile ca preț.

”Românii nu sunt dispuşi să plătească 30.000 de euro pentru o Dacia, dacă îşi pot cumpăra cu aceşti bani o altă maşină nouă. Pentru realizarea ei este nevoie de mai mult decât tinichigerie şi un strat de vopsea.

Pur şi simplu trebuie să tai o maşină în două şi să aplici peste ea altă caroserie. E mai complex şi mai costisitor decât ar părea la prima vedere. Eu am înţeles lucrul acesta şi am mers mai departe”, spunea în urmă cu ceva timp Alexandru Mariș.

Alte modele Dacia ce ar putea concura cu mașini precum Mustang, Tesla sau Mercedes

Alexandru Mariș nu este singurul român care și-a imaginat un prototip Dacia. În urmă cu câțiva ani, Teodor Năstase avea un astfel de protect, pe care l-a numit ”Dacia 1410 Sport redesign” sau ”Dacia Brașovia”.

Prototipul Dacia ce a fost imaginat de Teodor Năstase, născut în Brașov și pasionat de mașini, seamănă mai degrabă cu un model Mustang.

Un alt prototip pentru Dacia ce ar fi putut eclipsa mașinile Tesla și Mercedes a fost conceput de Alexandru-Călin Ţicărat. La fel ca Alexandru Mariș, și el a avut ca inspirație modelul Dacia 1300.

”Această mașină, Dacia 1300, a avut un impact major în secolul trecut, în țara mea. A devenit un simbol pentru brandul Dacia, în timpul comunismului.

Modelul este amintit de mulți ca o bijuterie. Această mașină m-a motivat suficient încât să creez o variantă succesoare”, și-a explicat el alegerea. Vezi AICI prototipul Dacia imaginat de Alexandru-Călin Ţicărat!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...