Dacia senzațională creată de un român: poate băga în faliment și Tesla, și Mercedes

Ana Anitoiu 07.11.2020, 15:00
Dacia senzațională creată de un român: poate băga în faliment și Tesla, și Mercedes

Un român a gândit o mașină Dacia senzațională, succesoare a modelului 1300, cu motor electric, ce le-ar putea face concurență serioasă automobilelor Tesla și Mercedes.

De ce a ales românul să gândească o mașină ”succesoare” pentru Dacia 1300

Românul Alexandru-Călin Ţicărat, care a creat acest proiect senzațional, a spus că a decis să gândească un model succesor al Dacia 1300 și a explicat motivul alegerii sale.

”Această mașină, Dacia 1300, a avut un impact major în secolul trecut, în țara mea. A devenit un simbol pentru brandul Dacia, în timpul comunismului. Modelul este amintit de mulți ca o bijuterie. Această mașină m-a motivat suficient încât să creez o variantă succesoare”, a explicat el.

Românul a mai explicat că și-a dorit să gândească un nou model de mașină Dacia sedan, potrivit pentru următorul deceniu, luând în considerare trendurile moderne.

”Țelul meu pentru acest proiect a fost să-mi imaginez noua Dacia sedan potrivită pentru următorul deceniu ținând cont de trendurile moderne. (…) De asta am decis să-mi concentrez atenția către un sedan sportiv cu cinci locuri, propulsat de energie electrică”, a mai scris Alexandru-Călin Ţicărat, în descrierea proiectului, pe care l-a numit ”Dacia Sentry”.

Dacia senzationala creata de un roman. Cum arata
Proiectul pentru Dacia Sentry

Cum arată modelul de mașină Dacia Sentry

Dacia 1300 a fost lansată la sfârșitul anilor ’60 și este inspirată după Renault 12. Însă, modelul Dacia Sentry ar fi o mașină premium, în totalitate, cu motor electric și cu un design ce s-ar bate cu cele ale ultimelor modele de mașini BMW sau Mercedes.

Dacă Dacia și Renault s-ar hotărî să fabrice acest model de mașină, Dacia Sentry ar fi un automobil extrem de scump. Probabil că ar costa cel puțin 100.000 de euro, potrivit playtech.ro.

Modelul de mașină Dacia Sentry, gândit de designerul român Alexandru-Călin Ţicărat, are un design futurist, cu o parte frontală agresivă. Această mașină ar avea o grilă închisă și faruri extrem de înguste.

În plus, în proiectul lui Alexandru-Călin Ţicărat, blocurile optice ale mașinii Dacia Sentry ar integra și prize de aer. Capota acestui model de mașină gândit de designerul român seamănă cu cele ale muscle car-urile din Statele Unite ale Americii. Aceasta este masivă și are nervuri proeminente.

În ceea ce privește dimensiunile, Dacia Sentry ar avea aproximativ 5 metri, cu o lățime de aproape 2 metri și o înălțime de 1,5 metri.

Mașina Dacia Sentry ar putea fi un model premium pentru ceea ce ar fi Dacia Spring. Acest model ar trebui să ajungă pe piață în 2021, cu un preț de sub 20.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...