EXCLUSIV

Mircea Dinescu, supărat după ce a trebuit să închidă restaurantul: „Mai bine mă duc în Bulgaria și le cer acolo să mă numesc Mircea Dinescov”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 09.08.2022, 07:46

Mircea Dinescu, 71 de ani, a luat recent o decizie dificilă din postura sa, mai puțin cunoscută, de antreprenor. A renunțat la cel mai recent restaurant al său din Capitală, „Politică și delicatețuri”. El a spus, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Impact.ro, că în scenariul cel mai pesimist posibil va emigra pe celălalt mal al Dunării.

Motivul pentru care Mircea Dinescu a decis să închidă restaurantul

„Am decis să abandonez restaurantul din zona Hala Traian. Nu i-a mers deloc bine în ultimii ani și am socotit că e cea mai bună măsură, pentru ambele părți”, a declarat Mircea Dinescu pentru Impact.ro. El a evitat să specifice dacă a închis restaurantul de-a dreptul sau dacă l-a vândut. În schimb, a preferat să vorbească despre neșansa acestuia.

„Am deschis acel restaurant în speranța că voi putea face ceva bun, cu puțin timp înainte de pandemia asta. Nu i-a mers deloc bine! Asta-i viața!”, a mai spus cunoscutul poet, cel dublat în ultima vreme de ipostaza unei cunoscute vedete de televiziune.

De altfel, restaurantul din zona Halei Traian preluase titlul uneia dintre emisiunile sale de televiziune, realizată timp de mai bine de un deceniu la televiziunea publică. Acolo, Dinescu își propusese să ofere un meniu aparte, cu tot felul de mâncăruri gătite după rețete personale sau reinterpretate.

Istoria acestui restaurant avea să fie însă scurtă, dacă ținem cont că inaugurarea sa s-a produs la începutul toamnei anului 2019. Atunci, Mircea Dinescu era extrem de încrezător în șansele de reușită ale afacerii sale, mai ales că mai avea, la acel moment, cel puțin două restaurante care îi mergeau foarte bine, „Lacrimi și sfinți”, din Centrul Istoric al Capitalei, și un al doilea, la reședința sa personală de la Portul Cetate, din județul Dolj, de pe malul Dunării.

Mircea Dinescu a luat decizia de a parasi Romania
Mircea Dinescu

Mircea Dinescu, despre un alt restaurant al său

De remarcat însă că restaurantul din București avea și un „frățior” mai mare, cu același nume, deschis tot în 2019, dar în primăvară, în parteneriat cu un om de afaceri local. Acesta are parte de o soartă mult mai bună, fiindcă „Politică și delicatețuri” din Trivale continuă să aibă căutare, în ciuda diferitelor și constantelor crize prin care a trecut societatea românească în ultima vreme.

„Nici primul meu restaurant, cel numit Lacrimi și sfinți, nu se simte bine. În fapt, acesta se baza destul de mult pe numărul mare de turiști care ajungeau într-o perioadă, nu foarte îndepărtată ca timp, la București. Spre exemplu, sarmalele mele de gâscă servite și acolo aveau mare căutare printre turiștii din Israel. Cum aceștia au dispărut de pe radarul nostru în ultima perioadă, au apărut problemele!”, a indicat același Mircea Dinescu.

El spune că nu știe cât va mai reuși să-l țină deschis, fiindcă la orizont nu se întrevăd prea curând semnale încurajatoare. „Din motive pe care guvernanții noștri mai degrabă aleg le ignore decât să încerce o rezolvare a acestora, nu știu cât voi mai putea ține deschis și singurul restaurant din Capitală. Cel mai probabil, nu prea mult timp”, se arată el pesimist.

Iar soluția de rezolvare găsită e una plină de umor amar: „În ziua în care nu voi mai putea ține niciun restaurant deschis, voi emigra la bulgari. Voi trece pe celălalt mal al Dunării și-mi voi schimba inclusiv cetățenia. Le voi cere bulgarilor să mă numesc Mircea Dinescov!”.

Urmăriți Impact.ro și pe