Meteorologii vin cu vești proaste pentru weekendul prelungit de Sfânta Maria. Urmează ploi la mare și la munte, dar și temperaturi scăzute

Elena Avramescu 12.08.2022, 11:16
Meteorologii vin cu vești proaste pentru weekendul prelungit de Sfânta Maria. Urmează ploi la mare și la munte, dar și temperaturi scăzute

Vreme rea pentru românii care și-au planificat o mini-vacanță în weekendul prelungit de Sfânta Maria. Nici la mare și nici la munte nu o să aibă parte de soare și temperaturi plăcute, deoarece vremea va fi destul de instabilă, cu averse și temperaturi sub limita normalului pentru această perioadă. Mai mult, în zona montană maxima termică nu va trece de 23 de grade Celsius.

Ploi și temperaturi scăzute în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Nici turiștii care vor fi prezenți la mare nu vor avea parte de vreme bună, deoarece regimul termic se va schimba constant, manifestând episoade în care pot apărea averse şi intensificări temporare ale vântului, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele precedente.

Începând cu sâmbătă, 13 august, cât şi pe parcursul zilei de duminică, 14 august, vremea va fi destul de instabilă și va ploua în reprize, iar temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade Celsius, în schimb minimele se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Nici apa mării nu o să fie prea caldă, deoarece va avea maxim 26 de grade Celsius.

„În cursul zilei de vineri, vremea va fi însorită, dar începând de sâmbătă după-amiaza îşi vor face apariţia aversele, la fel şi în cursul zilei de duminică. Luni, în prima parte a zilei, la mare cerul va fi noros, cu şanse crescute de ploaie. În zona litoralului, vântul se va domoli faţă de zilele trecute când am avut intensificări şi de 65 km/h”, a meteorologul Marina Antonescu, potrivit Agerpres.

Meteorologii vin cu vesti proaste pentru weekendul prelungit de Sfanta Maria
Ploi la munte in weekend

Și în zona montană o să fie frig, iar precipitațiile își vor face simțită prezența, chiar din cursul acestei zile. În plus, sâmbătă şi duminică vor fi prezente averse şi descărcări electrice.

„Aversele şi descărcările electrice vor fi pe parcursul întregii zile de duminică, dar şi luni. Valorile termice de peste zi se vor încadra, în general, între 15 şi 23 de grade Celsius, iar pe timpul nopţilor nu vor depăşi 12 grade Celsius. Deci, sunt puţine şanse să vedem soarele la munte, în următoarele trei zile. Înnorările vor apărea de vineri după-amiaza şi vom avea ploi, în primă fază izolate”, a mai spus meteorologul Marina Antonescu, potrivit sursei citate.

Nici Capitala nu scapă de instabilitate atmosferică, în special sâmbătă după-amiaza și spre seară, unde există condiţii de apariţie a averselor, cu temperaturi de cel mult 31 de grade Celsius. În schimb vineri vremea va fi frumoasă, cu valori termice maxime de 32 – 33 de grade Celsius.

Lucrurile se schimbă luni în Capitală, unde valorile termice maxime vor fi de 29 de grade Celsius, însă cerul va fi în mare parte înnorat, cu șanse de ploaie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...