Cod galben de vreme rea în București! Meteorologii spun că vor fi vijelii, descărcări electrice și grindină

Stan Filon 05.06.2022, 23:18
Cod galben de vreme rea în București! Meteorologii spun că vor fi vijelii, descărcări electrice și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vijelie valabil pentru București! Meteorologii spun că vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, căderi de grindină și vijelii! Vedeți mai jos ce recomandă autoritățile populației din București, prin mesajul de tip RO-ALERT pe care cu toții l-au primit.

Cod galben de vreme rea în București

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtună în București! ANM spune că vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, căderi de grindină și chiar furtună, duminică, între orele 23:00 și 23:50.

Ploile deja au făcut ravagii în București, duminică, după ce a plouat torențial. Au fost zone unde a căzut și grindină, iar mai mulți copaci au fost pur și simplu puși la pământ. Sunt străzi inundate și mașini avariate de copacii căzuți în urma furtunii.

Cod galben de vreme rea in Bucuresti
Cod galben de vreme rea in Bucuresti

Autoritățile recomandă populației să se adăpostească de urgență și să nu rămână în aer liber, pentru a evita să fie răniți de trăsnete sau de eventuali copaci căzuți.

De ademenea, meteorologii au emis un cod roșu de fenomene meteo extreme, de tip „nowcasting” (avertizare imediată) duminică seara pentru localități din Ilfov, Călărași și Ialomița, unde vântul va bate cu putere, va ploua mult într-un interval scurt de timp și va cădea grindină de dimensiuni medii și mari.

Vor avea loc vijelii puternice cu rafale de 75 – 90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, averse torențiale care vor acumula peste 35 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...