Mesajul transmis de Mirel Rădoi pentru „tricolorii mici”, înaintea meciului decisiv cu Danemarca

Marian Cărăvan 17.11.2020, 10:40
Mesajul transmis de Mirel Rădoi pentru „tricolorii mici”, înaintea meciului decisiv cu Danemarca

Naționala U21 a României dispută în această seară un meci decisiv pentru calificarea la turneul final al Europeanului de tineret de anul viitor. Înaintea confruntării cu Danemarca, Mirel Rădoi și componenții primei reprezentative au transmis un mesaj de încurajare pentru „tricolorii mici”.

Mesaj de încurajare pentru „tricolorii mici”, înainea meciului decisiv cu Danemarca

România U21 întâlnește în această seară, de la ora 20:30, la Ploiești, reprezentativa similară a Danemarcei, într-un meci decisiv pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de tineret de anul viitor. Naționala de tineret a României a fost prezentă la precedentul turneu final și ar putea obține o nouă calificare. Pentru asta, varianta cea mai sigură este victoria contra danezilor, care sunt deja calificați la turneul final.

Mirel Rădoi, actualul selecționer al primei reprezentative, este cel sub comanda căruia a fost obținută precedenta calificare a „tricolorilor mici”. La turneul final din Italia și San Marino, România U21 a ajuns până în semifinale, fiind învinsă de Germania. Acum, România poate ajunge din nou la un turneu final. Mirel Rădoi și „tricolorii” din prima reprezentativă sunt alături de „tricolorii mici” conduși de Adrian Mutu. Dinspre naționala mare a venit un mesaj de încurajare pentru naționala de tineret, înaintea meciului decisiv cu Danemarca.

„Băieţi! Suntem cu inima şi gândul alături de voi. Luptăm împreună! Hai, România!”, a fost încurajarea venită de la prima reprezentativă, aflată deja la Belfast, pentru meciul cu Irlanda de Nord.

Meciul România U21 – Danemarca U21 este în această seară, de la ora 20:30, la Ploiești, în format live blog pe Impact.ro.

Adrian Mutu poate scrie istorie alaturi de nationala de tineret
Adrian Mutu poate scrie istorie alaturi de nationala de tineret

Lotul convocat de Adrian Mutu pentru meciul decisiv cu Danemarca

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), George Micle (FC Argeș);
Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Ricardo Grigore (Dinamo);
Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Gabriel Simion (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Ianis Hagi (Rangers/Scoția), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Olimpiu Moruțan (FCSB);
Atacanți: Nicolae Carnat (CFR Cluj), George Cîmpanu (Universitatea Craiova), Valentin Costache (CFR Cluj).

„Ei trebuie sa fie eroii nostri diseara”, anunta FRF.
„Ei trebuie sa fie eroii nostri diseara”, anunta FRF.

Singura variantă, victoria!

La turneul final de anul viitor se califică cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci echipe clasate pe locul secund în cele nouă grupe. Din grupa României, Danemarca este deja calificată la turneul final. Pentru a fi sigură de calificare, naționala lui Adrian Mutu trebuie să învingă Danemarca în această seară.

Într-un clasament al locurilor secunde pentru calificarea la EURO 2021 U21, România ocupă locul 5, cu 13 puncte, la egalitate cu ocupanta locului 4, Belgia. Pe locurile 6-8 se află trei echipe cu același număr de puncte, 12; Scoția, Austria și Islanda. Ultima în acesta clasament, Macedonia de Nord, cu 9 puncte, nu poate pericilita poziția României U21.

Urmăriți Impact.ro și pe