CALIFICARE! România U21 – Danemarca U21 1-1. Tricolorii mici merg din nou la Campionatul European

Marian Cărăvan 17.11.2020, 22:23
CALIFICARE! România U21 – Danemarca U21 1-1. Tricolorii mici merg din nou la Campionatul European

E ziua marelui meci România U21 – Danemarca U21. Un meci cu o miză specială, un meci pentru istoria fotbalului românesc. Toți ochii sunt ațintiți asupra naționalei conduse de Adrian Mutu. Meciul care ne poate duce la turneul final EURO 2021 U21 începe la ora 20:30.


FINAL DE MECI. România se califică la turneul final al Campionatului European U21 de anul viitor din Slovenia și Ungaria. Finalul meciului de la Ploiești a fost însă jenant, s-a jucat la trecerea timpului. 1-1 a fost România U21 – Danemarca U21. Scor suficient pentru tricolorii mici pregătiți de Adrian Mutu să se califice la turneul final. Într-un alt meci care ne interesa direct, Bosnia – Belgia 3-2. Înaintea meciurilor din această seară, România și Belgia erau la egalitate pe locurile 4-5, într-un clasament al echipelor clasate pe pozițiile secunde în cele 9 grupe preliminare. La turneul final al EURO 2021 U21 se califică cele nouă câștigătoare ale grupelor și cele mai bune cinci echipe clasate pe locul secund. România U21 se numără printre ele. „Tricolorii mici” merg din nou la turneul final.


MIN. 72. GOL ROMÂNIA! După o fază prelungită, Costache egalează și suntem din nou la turneul final. Olaru a șutat din afara careului, a lovit bara, iar mingea a ajuns la Moruțan, care i-a trimis-o lui Costache. Atacantul a înscris primul gol din acțiune pentru naționala de tineret. Este 1-1 în România U21 – Danemarca U21. La acest scor, suntem calificați la turneul final al Campionatului European pentru a doua ediție la rând.


Min. 58. Danemarca rămâne în zece, după ce nou-intratul Hausner a văzut cartonașul roșu pentru un fault asupra lui Mățan. Jucătorul danez intrase pe teren în minutul 53, în locul lui Nelsson.


România U21 – Danemarca U21 0-1. Șoc în debutul reprizei secunde. În minutul 49, Pașcanu l-a doborât pe Daramy în afara careului, însă arbitrul a dictat penalty! A executat N. Laursen și a deschis scorul, în minutul 50. La acest scor, România nu se poate califica la turneul final. 


Este 0-0 la pauză, la Ploiești, în meciul dintre România U21 – Danemarca U21, decisiv pentru calificarea la turneul final EURO 2021 U21. A fost o primă repriză dominată de naționala noastră, care și-a creat mai multe ocazii de a marca. Cea mai mare dintre ele s-a consemnat în minutul 24, când Mățan nu a reușit să împingă mingea în plasă după o pasă a lui Costache în fața porții! Balonul a fost scos in extremis de portarul Christensen.

La acest scor, coroborat cu Bosnia – Belgia 3-2 (scor final), România este calificată la turneul final de anul viitor.


Echipele de start:

România U21: Andrei Vlad – Radu Boboc, Alex Pașcanu, Denis Ciobotariu – Denis Haruț, Olimpiu Moruțan, Marius Marin, Darius Olaru – Ianis Hagi (cpt.), Valentin Costache, Alex Mățan.
Rezerve: Aioani, Opruț, Itu, Simion, Carnat, Casap, Cîmpanu, Petrila, Vlădoiu
Antrenor: Adrian Mutu.

Echipa de start pentru meciul decisiv cu Danemarca U21
Echipa de start pentru meciul decisiv cu Danemarca U21

Danemarca: Christensen – Sery, Nelsson, Bech, Klitten – Laursen, Andersen, Nartey – Isaksen, Jensen, Lindstrom
Rezerve: Hermansen, Daramy, Holse, Madsen, Dyhr, Frederiksen, Nielsen, Torp, Hausner
Antrenor: Albert Capellas.


România U21 – Danemarca U21 live stream online

Naționala U21 a României dispută azi meciul decisiv cu reprezentativa similară a Danemarcei. Pentru a fi sigură de calificarea la turneul final al EURO 2021, naționala de tineret are nevoie de victorie cu Danemarca. Pentru acest meci, la naționala de tineret a revenit Ianis Hagi.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul al doilea se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la EURO 2021.

România se află pe locul al doilea în Grupa 8, după Danemarca, formație care nu mai poate rata calificarea la turneul final EURO 2021 U21, întrecere programată în perioada 24-31 martie 2021, în Slovenia şi Ungaria. Într-un clasament al formațiilor aflate pe locul secund, România este pe locul 4, cu 13 puncte. Victoria cu Danemarca este singura variantă sigură pentru „tricolorii mici” de a ajunge la turneul final de anul viitor.

„Băieți, suntem cu gândul și inima alături de voi! Luptăm împreună! Hai România!”, este mesajul transmis de Mirel Rădoi și de tricolorii din prima reprezentativă.

România U21 – Danemarca U21 live stream online este în această seară, de la ora 20:30, în format live text pe Impact.ro. Meciul este transmis de Pro TV.

Ianis Hagi a revenit la nationala de tineret si spera sa obtina o noua calificare
Ianis Hagi a revenit la nationala de tineret si spera sa obtina o noua calificare

Statistica dătătoare de speranțe

O statistică interesantă ne dă mari speranțe înaintea confruntării cu Danemarca.

Naționala U21 are 11 partide oficiale consecutive fără înfrângere acasă. Ultima înfrângere datează din 13 noiembrie 2015, când Danemarca reușea să se impună cu 3-0 în preliminariile CE 2017.

De atunci, echipele conduse de Cristian Dulca, Daniel Isăilă, Mirel Rădoi și Adrian Mutu au obținut 9 victorii și 2 remize. Golaveraj 30-5. În 6 din aceste 11 jocuri am reușit să înscriem de cel puțin 3 ori.

Meciurile fără înfrângere pe teren propriu din 2015 până în prezent sunt următoarele: Țara Galilor 2-1, Luxemburg 4-0 (preliminarii CE 2017); Elveția 1-1, Portugalia 1-1, Bosnia-Herțegovina 2-0, Țara Galilor 2-0, Liechtenstein 4-0 (preliminarii CE 2019): Ucraina 3-0, Irlanda de Nord 3-0, Finlanda 4-1, Malta 4-1 (preliminarii CE 2021).

Urmăriți Impact.ro și pe