Mesajul momentului dat de Putin pentru Occident. Ce i-a cerut președintele rus lui Emmanuel Macron

Beatrice Dumitru 03.05.2022, 17:42
Mesajul momentului dat de Putin pentru Occident. Ce i-a cerut președintele rus lui Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a purtat o nouă convorbire telefonică cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina, aceasta fiind prima discuție între cei doi lideri după descoperirea masacrului de la Bucha, la începutul lunii aprilie. Liderul de la Kremlin i-a spus omologului său care este soluția pentru oprirea războiului din Ucraina.

Ce i-a cerut Vladimir Putin lui Emmanuel Macron

Relațiile dintre Franța și Rusia sunt tensionate de la începutul ofensivei militare a Moscovei în Ucraina, pe 24 februarie. În ciuda acestei crize, Emmanuel Macron a vorbit cu Vladimir Putin de mai multe ori înainte și după izbucnirea conflictului pentru a căuta o soluție, dar fără succes.

Emmanuel Macron și Vladimir Putina au discutat, din nou, timp de două ore, iar liderul de la Kremlin a acuzat forțele ucrainene că au comis crime de război, iar Uniunea Europeană le „ignoră”. De asemenea, Vladimir Putin i-a spus omologului său că Occidentul trebuie să înceteze să mai furnizeze arme Ucrainei.

Mesajul momentului dat de Putin pentru Occident. Ce i-a cerut președintele rus lui Emmanuel Macron
Emmanuel Macron s-a întâlnit cu Vladimir Putin înainte de declanșarea războilui din Ucraina.

Occidentul ar putea ajuta la oprirea acestor atrocități, exercitând o influență adecvată asupra autorităților de la Kiev, precum și prin oprirea furnizării de arme către Ucraina”, a spus președintele rus, adăugând că autorițile de la Kiev nu sunt „pregătite pentru o muncă serioasă” în cadrul discuțiilor de pace, conform unui comunicat al Kremlinului, preluat de Le Figaro.

Vladimir Putin a spus că Moscova vrea dialog cu Ucraina

Președintele rus i-a mai spus lui Emmanuel Macron că, în ciuda „incoerenței și a lipsei de pregătire a Kievului pentru negocieri serioase, partea rusă este încă deschisă dialogului” pentru a găsi o cale de ieșire din conflict.

Potrivit Kremlinului, președintele rus a răspuns îngrijorărilor lui Emmanuel Macron cu privire la securitatea alimentară globală și a precizat că „situația în acest domeniu este complicată în principal din cauza sancțiunilor țărilor occidentale împotriva Rusiei”, în timp ce UE a anunțat că pregătește un al șaselea panchet de măsuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...