Emmanuel Macron a discutat cu Vladimir Putin. Ce i-a spus liderul de la Kremlin. „Te minți singur”

Beatrice Dumitru 04.03.2022, 08:51
Emmanuel Macron a discutat cu Vladimir Putin. Ce i-a spus liderul de la Kremlin. „Te minți singur”

Președintele Franței Emmanuel Macron a discutat din nou, la telefon, cu omologul său rus Vladimir Putin, în încercarea de a-l convinge să oprească războiul din Ucraina. A fost cea de-a treia discuție dintre cei doi lideri de la declanșarea invaziei ruse, pe 24 februarie. Apoi, președintele francez l-a sunat pe Volodimir Zelenski. Ce i-a spus Vladimir Putin lui Emmanel Macron?

Ce au discutat Emmanuel Macron și Vladimir Putin

Vladimir Putin a fost cel care a solicitat o convorbire cu Emmanuel Macron, iar acesta i-a spus că a făcut o „greșeală majoră” în Ucraina, care va costa scump Rusia pentru termen lung. Președintele rus i-a transmis liderului francez că „refuzul Kievului de a accepta condițiile Rusiei” înseamnă, potrvit lui Macron, că „ceea ce e mai rău urmează să vină în Ucraina”.

Pe măsură ce numărul refugiaților care fug din calea războiului a depășit un milion și forțele ruse atacă și bombardează masiv orașele și porturile cheie ucrainene, președintele Rusiei i-a spus lui Emmanuel Macron că este „pregătit să meargă până la capăt”, potrivit unui înalt oficial francez. Președintele Franței este de părere că Moscova urmărește să preia „controlul deplin” prin mijloace diplomatice sau militare, scrie The Guardian.

Emmanuel Macron a discutat din nou cu Vladimir Putin. Ce i-a spus liderul de la Kremlin. „Te minți singur”
Masa la care au stat Vladimir Putin și Emmanuel Macron.

„Te minți singur”

„Nu a fost nimic în ceea ce a afirmat președintele Vladimir Putin care să ne liniștească”, a mai declarat oficialul francez. Emmanuel Macron i-a spus omologului său că „se minte singur” și că țara sa va avea de suferit pe o perioadă lungă de timp.

Te minți singur. Aceast război va costa scump țara ta, care va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, i-a transmis președintele francez lui Vladmir Putin.

În timpul conversației, liderul de la Kremila a repetat că obiectivul Rusiei este „neutralizarea, demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei cu orice preț și, până la urmă, vor fi obținute. Emmanuel Macron a spus că va menţine legătura cu Vladimir Putin, pentru a încerca să-l convingă să renunţe la arme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...