Mărturisiri neașteptate despre Mihai Constantinescu. Ce poreclă avea artistul în copilărie

Diana Radu 31.10.2019, 14:13
Mărturisiri neașteptate despre Mihai Constantinescu. Ce poreclă avea artistul în copilărie

Un fost coleg de școală al regretatului artist, Mihai Constantinescu, dezvăluie ce poreclă avea în copilărie autorul șlagărului ”O lume minunată”. Marian Ioniță a fost coleg de clasă cu Mihai Constantinescu din clasele primare și până la sfârșitul liceului. Deși, acum este cunoscut de o lume întreagă drept Mihai Constantinescu, în copilărie regretatul artist avea o poreclă destul de haioasă.

Un coleg de școală face dezăluiri despre Mihai Constantinescu. Ce poreclă avea artistul?

Mihai Constantinescu la soala. Sursa foto: Click.ro
Mihai Constantinescu la soala. Sursa foto: Click.ro

”Am fost colegi din clasa întâi până la sfârșitul liceului. Stăteam foarte aproape, așa că dimineața treceam să-l iau la școală. În clasa a VII-a am mers amândoi la liceu, la Sf. Iosif, lângă Catedrala Catolică, iar din clasa a IX-a eu m-am dus la Uman, iar el la Real, pentru că era mai deștept”, glumește Marian Ioniță, fost arbitru de caiac-canoe.

De asemenea, Marian Ioniță mai spune că Mihai Constantinescu provenea dintr-o familie bună, astfel că nu avea cum să fi fost altfel decât un elev foarte conștiincios. Însă, Marian mai spune că Mihai era și foarte orgolios, asta pentru că nu suporta ca cineva să-i reproșeze ceva.

”Nu suporta să i se reproșeze ceva și adevărul e că nici nu lăsa ocazia. Doamna Dulgheru, învățătoarea noastră, pe care o vedeți în mijlocul nostru în poză, cu coafura aceea la modă atunci, coafura Anei Pauker, n-a folosit niciodată pentru el cuvântul «trămândău». Așa ne spunea nouă, ăstora mai obraznici. L-am căutat și eu în dicționar și am aflat că înseamnă leneș”, își mai amintește Ioniță.

Marian Ioniță, fostul coleg de clasă al regretatului artist își mai amintește că Mihai a făcut tot posibilul de fiecare dată să ajungă la reunile cu colegii, iar atunci când nu reușea să ajungă tot găsea o cale de a le transmite salutări.

”Am organizat prima oară când s-au făcut 20 de ani de la absolvire, apoi mai des. Dacă nu reușea să ajungă, Mihăiță ne trimitea o telegramă chiar în ziua întâlnirii, ca să-și ceară scuze că n-a ajuns și să ne ureze petrecere frumoasă. Ultima oară ne-a întâlnit acum o lună și jumătate. Ne-am gândit cu toții la Mihăiță”, spune fostul coleg al lui Mihai Constantinescu.

Cât despre porecla pe care o avea în copilărie, Marian Ioniță spune că regretatului artist i se spunea Țaie. ”A venit cu ea de acasă. Cred că sora lui nu putea să spună Mihăiță și i-a zis așa. Noi, cei mai apropiați, așa îi spuneam”, ne lămurește Ioniță.

Urmăriți Impact.ro și pe