Cum arăta Liviu Dragnea în clasa a IV-a. FOTO EXCLUSIV cu liderul PSD, din copilărie. „Nu se juca niciodată!”

Claudiu Surmei 27.05.2019, 14:11
Cum arăta Liviu Dragnea în clasa a IV-a. FOTO EXCLUSIV cu liderul PSD, din copilărie. „Nu se juca niciodată!”

Redacția impact.ro a obținut în exclusivitate o fotografie cu Liviu Dragnea, din copilărie. Poza este făcută în anul 1972, când actualul lider al PSD era elev în clasa a IV-a la Școala Generală cu clasele I-VIII din comuna Peretu, județul Teleorman.

Liviu Dragnea s-a transferat la școala din Peretu în clasa a IV-a, când tatăl său, care era șef de post, a fost mutat cu serviciul în localitatea situată de-a lungul șoselei care leagă Alexandria de Roșiorii de Vede. Din mărturiile uneia dintre fostele colege de clasă reiese că elevul Dragnea nu excela la ore, dar primea note mari, era mai retras decât alți copii, nu se juca, nu intra în conflicte și nu zâmbea niciodată.

Încă din primele zile, copilul Dragnea a fost înconjurat de un grup de băieți și fete care știau că tatăl său este șef de post, dar el i-a privit întotdeauna rece și a păstrat distanță. Părea că are un aer de superioritate și nu se amesteca niciodată în jocurile colegilor lui. Prefera să stea mai retras și să îi privească, să îi analizeze.

Nu purta uniforma obligatorie, cu cravata de pionier și părea că este favorizat de dascăli. Răspundea întrebărilor scurt și la obiect și primea note bune, spre deosebire de alți elevi care pentru aceleași calificative depuneau mai mult efort.

Niciodată nu a venit îmbrăcat în pionier și cu cravata roșie, cum era regulamentul, nu a participat niciodată la o serbare școlară artístică. Noi aveam grup vocal, cor. Dansuri… el nu servea.

fostă colegă de clasă

Se pare că era pregătit de părinți să ajungă sus. Făcea meditații la Roșiori, în condițiile în care niciun alt copil din generația lui nu primea meditații la acea vreme. La munca patriotică obligatorie participa doar cu prezența.

Ne duceau să culegem porumb, el se fofila și nu îi zicea niciun profesor nimic. Era de la sine înțeles, era tabu. Mergea la câmp, dar se făcea că lucrează. Rupea câte un știulete, făceau ceilalți pentru el.

fostă colegă de clasă

Pentru că în clasa în care fusese mutat se preda limba rusă, după doar un an Liviu Dragnea a fost mutat din nou, de această dată la o clasă în care se preda limba franceză, limbă de circulație internațională și de viitor. Doi ani a petrecut actualul lider PSD la școala din Peretu, apoi s-a mutat în altă localitate.

Nu prea vorbea cu nimeni, stătea mai retras și se uita lung la fiecare. Nu l-am văzut zâmbind niciodată. Era foarte serios și nu se juca. Nu am văzut niciodată un copil mai calculat si rece, fără zâmbet, distant. Nici la serbarea de sfârșit de an nu a fost, când se dădeau premiile de merit și coronițe, cred că nu avea nevoie de recunoașterea meritelor, i se părea fără însemnătate. Lipsa oricărei emoții specifice vârstei. Asta e amintirea cu care am rămas după aproape doi ani de școală în Peretu.

fostă colegă de școală
Urmăriți Impact.ro și pe