Mihai Constantinescu, condus pe ultimul drum. Ce se întâmplă în ziua înmormântării 

Diana Radu 31.10.2019, 13:21
Mihai Constantinescu, condus pe ultimul drum. Ce se întâmplă în ziua înmormântării 

Regretatul artist Mihai Constantinescu va fi condus azi, 31 octombrie pe ultimul drum. Cei care l-au iubit și admirat își pot lua la revedere de la artistul de muzică ușoară la ora 14:00, la Cimitirul Ghencea Militari, acolo unde va avea loc slujba de înmormântare.

Trupul neînsuflețit al îndrăgitului intrpret a fost depus miercuri, la ora 15:00, la Biserica Sfânta Vineri Nouă din București, unde artiști, apropiați și fani i-au putut aduce un ultim omagiu. Cea care s-a ocupat de toate pregătirile pentru funeralii este soția regretatului artist, Simon Secrier.

Compozitorul și interpretul de muzică ușoară Mihai Constantinescu a murit, marți seara, în jurul orei 19:00, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, după un stop cardio-respirator neresuscitabil. Artistul în vârstă de 73 de ani era în comă din luna mai a acestui an.

”A fost unul dintre reprezentanții cei mai potriviți pentru tânăra generație din anii 1970. Era prototipul de adolescent veșnic, el cânta la chitară, el iubea fetele, florile, cățeii, copiii. Era un artist ideal, fetele îl agreau pentru că era drăgălaș, era frumușel, amamele lor și l-ar fi dorit probabil drept ginere, era prototipul de băiat bun, cu ochi căprui, care cânta frumos, în tonuri ptimiste și care e sensibil, cald și vesel și te emoționează plăcut. Iată un tip de artist care a dispărut din peisajul mondial, aș putea să spun, a declarat Corina Chiriac.

Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem de Klaus Iohannis

Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem de Klaus Iohannis
Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem de Klaus Iohannis

Pentru a-i răsplăti cariera și numele măreț pe care și l-a făcut doar cu ajutorul talentului său, Klaus Iohannis a anunțat azi că îl va decora post-mortem pe Constantinescu. În semn de apreciere, dar și pentru dăruirea sa, solistul va primi Ordinul „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

”În semn de apreciere pentru importanța carieră artistică dedicată muzicii ușoare românești, pentru dăruirea prin care s-a impus ca un model al tinerelor generații de interpreți, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Cavaler interpretului de muzică ușoară Mihai Constantinescu”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe