Jill Biden, femeia care l-a salvat pe actualul preşedinte SUA. Joe Biden, greu încercat de viaţă. Cum şi-a pierdut cele mai dragi fiinţe

Ioana Bucur 21.01.2021, 11:11
Jill Biden, femeia care l-a salvat pe actualul preşedinte SUA. Joe Biden, greu încercat de viaţă. Cum şi-a pierdut cele mai dragi fiinţe

Joe Biden și-a început cariera ca unul dintre cei mai tineri senatori din istoria SUA. Acum, la 78 de ani, este cel mai în vârstă președinte al țării. Însă în spatele chipului luminos, ce pare că are un surâs permanent pe buze, se ascunde o viață marcată de suferințe cumplite. La nici o lună după cel mai fericit moment al vieții sale, își pierdea soția și fetița. A jurat credință țării sale de lângă patul de spital al fiilor săi. Dramele nu s-au oprit aici: soarta i-a mai servit câteva lovituri teribile. Cea care l-a salvat a fost Jill Biden, femeia care a devenit, pe 20 ianuarie, Prima Doamnă a Statelor Unite. Promisiunea înduioșătoare pe care i-a făcut-o: „Atunci am realizat ce a făcut dragostea lui Jill pentru mine”.

Joe Biden, greu încercat de viață. Dramele ce l-au marcat

Povestea lui Joe Biden, actualul președinte SUA, începe în Scranton, Pennsylvania, pe 20 noiembrie 1942. Era „nici mai bun, nici mai rău decât oricare altul”, îi spunea mama sa. Tânărul Biden era student la Drept când a cunoscut-o și s-a îndrăgostit nebunește de Neilia, care provenea dintr-o familie familie înstărită și cunoscută din Skaneateles, New York. Erau încă studenți când s-au căsătorit. La scurt timp, cei doi devin părinți, de trei ori.

Când avea doar 30 de ani, viața lui Joe Biden se schimbă complet. Într-o singură lună, a trecut de la extaz la agonie. La patru săptămâni după ce scrisese o pagină de istorie a politicii din SUA, devenind unul dintre cei mai tineri senatori ai țării, un accident teribil de mașină îi ucide soția și fiica.

„Soția senatorului proaspăt ales Joe Biden și fiica lor au murit, iar cei doi fii ai lor au fost grav răniți după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un camion în această intersecție din Delaware” – anunțau televiziunile americane în decembrie 1972.

Jill Biden, femeia care l-a salvat pe Joe Biden

Distrus, Joe Biden a fost la un pas să renunțe la scaunul de senator. Cineva sau ceva l-a făcut să meargă mai departe. Joe Biden a depus jurământul lângă patul de spital al fiului său, Beau, care încă lupta să își revină după accidentul în care au murit mama și sora lui. Actualul președinte SUA s-a dedicat total creșterii celor doi băieți – Beau și Hunter. Zilnic, făcea naveta de la Washington la casa sa din Delaware, doar ca să doarmă sub același acoperiș cu copiii săi.

Trei ani mai târziu, fratele lui i-o prezintă pe Jill Jacobs, o colegă de facultate. Hunter și Beau o îndrăgesc de la prima întâlnire. După doi ani de relație, Joe Biden îi cere să-i devină soție, însă îi mărturisește că nu știe dacă va mai putea iubi pe cineva la fel de mult ca pe Neilia. A fost momentul în care Jill i-a făcut o promisiune emoționantă.

„Cine poate să iubească așa profund o dată, o poate face și a doua oară”, i-ar fi răspuns ea. „Atunci am realizat exact ce a făcut dragostea lui Jill pentru mine: mi-a permis să fiu eu însămi din nou”, nota Joe Biden în cartea de memorii „Promises to Keep” pe care a scris-o în 2007.

Cum l-a savat Jill Biden pe actualul președinte SUA, Joe Biden
Joe și Jill Biden

În 2015, Joe Biden își mai înmormântează un copil. Hunter, cel pe care îl vedea președintele SUA, a fost răpus de cancer, la doar 46 de ani

În 2015, Joe Biden și-a mai pierdut un copil. La doar 46 de ani, Beau Biden pierdea lupta cu o formă agresivă de cancer cerebral. Fusese pregătit de tatăl său pentru o carieră politică strălucitoare. De fapt, era perceput ca fiind o variantă îmbunătățită a actualului președinte SUA.

„Beau era considerat, așa cum a spus și Barack… cum a spus președintele în mesajul de la înmormântare… Beau era Joe 2.0”, declara în 2018, într-un interviu, Joe Biden.

Joe Biden i-a adus un omagiu emoțioannt fiului său, cu doar câteva zile înainte de a deveni, oficial, noul președinte al Statelor Unite ale Americii. În discursul de rămas bun pentru cei din Delaware, care l-au ales senator, cu peste 60% dintre voturi, pentru șase mandate, adică timp de 36 de ani.

„Ar fi trebuit să îl prezentăm pe el (n.r. – Beau Biden) ca preşedinte”, a spus actualul președinte SUA.

Cine este Jill Biden, noua Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii

Jill Biden nu este o simplă soție de politician. Femeia care i-a readus fericirea în viață lui Joe Biden are un doctorat în educație și și-a dedicat întreaga carieră formării noilor generații. Se pare că nu are nicio intenție de a renunța la postul de profesor și va preda în continuare. Va fi „navetistă”, făcând zilnic drumul de la Casa Albă la serviciu.

„Dr. Biden se concentrează pe formarea echipei sale și pe dezvoltarea priorităților ei în ceea ce privește educația, familiile militarilor și veteranilor și lupta împotriva cancerului”, a dezvăluit Michael LaRosa, purtător de cuvânt al Primei Doamne.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...