Joe Biden s-a vaccinat împotriva Covid-19 în direct la TV. Cum și-a explicat gestul

Ana Anitoiu 22.12.2020, 12:39
Joe Biden s-a vaccinat împotriva Covid-19 în direct la TV. Cum și-a explicat gestul

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a fost vaccinat împotriva Covid-19, luni seară, în timpul unei transmisiuni în direct la televiziunile americane. El a explicat de ce a acceptat să fie filmat în timpul imunizării contra noului coronavirus.

Ce a declarat Joe Biden, în timpul vaccinării împotriva Covid-19

Joe Biden a spus că actuala administraţie are “merite” pentru vaccinul contra Covid-19. El a declarat că s-a lăsat vaccinat în fața camerelor de filmat pentru a le demonstra cetățenilor americani că nu au motive să se îngrijoreze.

“Eu fac asta ca să demonstrez că oamenii ar trebui să fie pregătiţi atunci când va fi disponibil să facă vaccinul. Nu există motive de îngrijorare”, a spus Joe Biden, care are vârsta de 78 de ani și se află în categorie de risc în privința infectării cu noul coronavirus.

Ce variantă de vaccin a primit Joe Biden

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii a primit prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech, la spitalul Christiana din Newark, Delaware. Tot luni a fost vaccinată și soția lui, Jill Biden, înaintea lui, dar nu în fața camerelor de filmat, ci în privat. Viitorul vicepreşedinte american, Kamala Harris, ar urma să fie vaccinată, la rândul ei, dar după Crăciun.

Joe Biden a ținut să încurajeze și persoana care i-a făcut vaccinul împotriva Covid-19. “Este OK la braţul stâng. Fă-l când eşti gata”, i-a spus președintele ales al SUA persoanei care i-a administrat serul, suflecându-și mâneca.

Joe Biden s-a vaccinat impotriva Covid-19 in direct la TV. Cum si-a explicat gestul
Joe Biden si sotia sa, Jill, alaturi de persoana care l-a vaccinat impotriva Covid-19

Bilanțul Covid-19, în Statele Unite ale Americii

Până în prezent, Statele Unite ale Americii au raportat peste 18.400.000 de cazuri de Covid-19, de la începutul pandemiei. Această este cea mai afectată țară de coronavirus. SUA au înregistrat peste 320.000 de decese, în rândul persoanelor care s-au infectat cu noul virus. Alte peste 10.800.000 de persoane s-au vindecat, potrivit site-ului worldometers.info.

Statele Unite ale Americii au autorizat de urgență vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna. În prezent, în spitalele din această țară sunt internate mai mult de 115.000 de persoane bolnave de Covid-19, conform Covid Tracking Project, ce urmăreşte în fiecare zi datele din SUA.

O româncă s-a vaccinat împotriva Covid-19 în Marea Britanie. Ce a declarat

Pe data de 10 decembrie, o româncă, angajată ca asistent medical în Țara Galilor, s-a vaccinat împotriva Covid-19. Dina Moisi va primi și o a doua doză de vaccin, în luna ianuarie. Înainte de a fi imunizată contra noului coronavirus, românca a fost supusă unui triaj organizat de Serviciul de Sănătate Publică al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Ea a spus că participarea la imunizare ține de simțul civic.

”Mă gândesc la a ajunge acasă la un moment dat, să ajung acasă la părinţii mei care sunt bolnavi şi sunt singuri în România. Am avut un semn de întrebare şi rămâne semnul de întrebare pentru reacţiile pe termen lung. Da, cred că toată lumea s-ar teme. Doar că te gândeşti la siguranţa celui pe care îl ai lângă tine. E vorba de simţ civic până la urmă”, a declarat românca.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...