Jens Stoltenberg este sigur de victoria Ucrainei în fața Rusiei. Ce spune despre trupele Moscovei

Beatrice Dumitru 16.05.2022, 12:04
Jens Stoltenberg este sigur de victoria Ucrainei în fața Rusiei. Ce spune despre trupele Moscovei

La aproape trei luni de când a invadat Ucraina, Rusia s-a luptat cu un moral scăzut, o strategie slabă, pierderi mari, de trupe și echipamente, și linii de aprovizionare slabe. Dar unul dintre factorii principali a fost rezistența acerbă a soldaților profesioniști ucraineni, dar și a civililor, ceea ce l-a făcut pe secretarul general al NATO să spună că Ucraina poate ieși victorioasă din războiul lui Vladimir Putin.

„Ucraina poate câștiga războiul”

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus că decizia Finlandei și Suediei de a adera la alianța militară occidentală după zeci de ani de neutraliate reprezintă un „moment istoric” și ar fi dovada că „agresiunea nu dă roade”. Șeful NATO a spus că cererile lor vor consolida securitatea comună și vor arăta că ușa alianței este deschisă.

Cele aproape trei luni de lupte dure în care soldații ucraineni au reușit să țină piept forțelor ruse l-au determinat pe Jens Stoltenberg să spună că Ucraina poate câștiga războiul împotriva Moscovei și a subliniat că invazia Rusiei „nu decurge așa cum a planificat Kremlinul”.

Jens Stoltenberg este sigur de victoria Ucrainei în fața Rusiei. Ce spune despre trupele ruse
Armata Rusiei nu a cucerit niciun oraș cheie al Ucrainei.

Războiul Rusiei în Ucraina nu decurge așa cum planificase Moscova.Trupele ii nu au reușit să cucerească Kievul. Se retrag din jurul Harkovului și ofensiva lor majoră din Donbas a stagnat. Rusia nu își atinge obiectivele strategice. Ucraina poate câștiga acest război”, a declarat Jens Stoltenberg după întâlnirea informală a miniștrilor de Externe ai NATO, citat de Sky News.

Soldații ucraineni au ajuns la granița cu Rusia

La rândul ei, șefa diplomației germane Annalena Baerbock a precizat că aliații NATO sunt gata să continue să ofere ajutor militar Ucrainei „atât timp cât este necesar”.

Suntem de acord că nu vom relaxa eforturile naționale, în special în domeniul asistenței militare, și că nu vom face acest lucru atât timp cât Ucraina are nevoie de această asistență pentru apărarea țării sale”, a spus ministrul german de Externe.

Guvernatorul Harkovului a anunțat că trupele care apără regiunea ucraineană au ajuns la granița de stat cu Rusia, după ce soldații Kievului au apărat cu succes acest oraș, al doilea cel mai mare al țării, de forțele lui Vladimir Putin de bine de 80 de zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...