Întâlnire la nivel înalt. Declarațiile lui Klaus Iohannis, după încă un bilanț negativ al îmbolnăvirilor

Redacția IMPACT 12.08.2020, 18:01
Întâlnire la nivel înalt. Declarațiile lui Klaus Iohannis, după încă un bilanț negativ al îmbolnăvirilor

Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu premierul și ministrul finanțelor vor participa la o întâlnire la nivel înalt. Toți cei trei oficiali vor discuta cu privire la un subiect important pentru economia țării. Astfel, Iohannis, Orban și Cîțu vor dezbate pe subiectul rectificării bugetare.

Declarațiile lui Klaus Iohannis

„Dragi români, avem din nou un record negativ de persoane cu coronavirus. Este prea mult, este mult prea mult și va rog, va invit pe toți, purtați masca, păstrați distanța. Am discutat azi și pe tema vaccinurilor pentru aceasta boală. Este important pentru români să știe ca la nivel de Uniune Europeană nu este inca descoprit un vaccin acceptabil. Speram ca în scurt timp să beneficiem de acest vaccin. Romania este parte a acestui efort și s-a inscris in prima etapa pentru 10 milioane de doze de vaccin. Dar repet, la acest moment, cînd discutăm, nu exist un vaccin”, a declarat Klaus Iohannis.

  • Despre clanurile interlope

Am spus și saptamana trecuta, aceste chestiuni sunt ingrijoratoare. Am discutat de doua ori cu ministrul Justitiei și cu Ministrul Afacerilor Interne. Se iau masuri, dar din pacate nu trebuie sa ne asteptam sa se rezolve peste noapte. Prea mult timp, in vremea guvernării PSD au fost tolerati. Insa au fost prea mult tolerati”, a declarat Klaus Iohannis.

  • Despre rectificarea bugetară 

Am dorit sa vad cum arata situatia, insa despre acest lucru va va da mai multe detalii guvernul despre acest lucru.”

  • Despre moțiune de cenzură a PSD 

„Atunci când a fost inlaturat din fericire guvernul PSD in toamna anului trecut, toata lumea a stiu ca avem si astazi un guvern minoritar pana cand se fac alegeri parlamentare. Daca cineva a inteles ca trebuie sa guverne responsabil, PSD-ul a depus o pasiune in a depune motiuni de cenzura (…) Mai e putin pana la alegeri, pentru ce sa depui motiune de cenzura? (…) PSD se opune unui Guvern care organizeaza alegerile. Vom urmari daca trece sau nu trece (n.red. motiunea).

-Știrea inițială-

Ce se va discuta astăzi, la întâlnirea celor trei oficiali

Klaus Iohannis urmează să participe la o întâlnire miercuri, potrivit anunțului Administrației Prezidențiale de astăzi dimineață. Se pare că ședința celor trei oficiali, Iohannis, Orban și Cîțu, va avea loc la ora 16:00.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 12 august a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință cu privire la rectificarea bugetară cu Prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, și cu Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu”, a precizat sursa citată.

Această întâlnire are loc în urma anunțului făcut de către premierul Ludovic Orban, care anunța luni că în cursul acestei săptămâni va fi adoptată rectificarea bugetară. Totodată, raportul privind situația economică și bugetară a României a fost întocmit de către Ministerul Finanțelor.

Ministrul de Finanțe are un scenariu pozitiv pentru evoluția economiei românești foto - Inquam
Ministrul de Finanțe are un scenariu pozitiv pentru evoluția economiei românești
foto – Inquam Photos

Care sunt previziunile Ministrului de Finanțe, Florin Cîțu

Premierul Ludovic Orban anunța luni care sunt ministerele unde se discută alocări bugetare. Deocamdată, nu se cunosc sectoarele care vor pierde bani în urma rectificării bugetare.

„Din solicitările pe care le avem, sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor, în infrastructura de transport. Sunt solicitări la Ministerul Transporturilor, a investiţiilor judeţene şi locale – aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. De asemenea, vom aloca sume suplimentare în domeniul sănătăţii, în domeniul educaţiei şi în domeniul agriculturii. Pentru că este necesară o majorare a bugetului Ministerului Agriculturii pentru plata despăgubirilor către fermierii ale căror ferme au fost afectate de secetă, şi mai sunt câteva măsuri în care avem ca obiectiv creşterea bugetului”, declara premierul.

Pe de altă parte, Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, declara în urmă cu câteva zile, că România va evita recesiunea tehnică. De altfel, economia se va repoziționa până la finalul anului, ducând la o creștere economică în 2021, conform declarațiilor ministrului.

Urmăriți Impact.ro și pe