Adevăratul motiv pentru care pensiile nu pot crește cu 40%. Mesajul transmis de premierul Orban românilor

Madlen Moraru 06.08.2020, 20:50
Adevăratul motiv pentru care pensiile nu pot crește cu 40%. Mesajul transmis de premierul Orban românilor

Ludovic Orban a discutat în această joi despre creșterea pensiilor. Premierul țării a făcut declarații legate de adevăratul mod în care vor fi crescute pensiile și de ce nu poate fi vorba de un procent de 40%.

Adevăratul motiv pentru care pensiile nu pot crește cu 40%

Întrebat de un cetățean din Valea Jiului despre pensii, Ludovic Orban a anunțat că o creștere cu 40 %, așa cum prevede legea, nu poată fi susținută de guvern. „Credeţi-mă ce vă spun, nu putem mări acum cu 40 la sută. Riscăm să intrăm în incapacitate de plată”, a declarat Ludovic Orban.

Adevăratul motiv pentru care pensiile nu pot crește cu 40%. Mesajul transmis de premierul Orban românilor

Mesajul transmis de premierul Orban românilor

”O să dau același răspuns pe care l-am dat tot timpul. Decizia finală se va lua în funcție de analize economice extrem de serioase. În primul rând Ministerul de Finanțe trebuie să prezinte un raport privind starea economiei și starea bugetară la semestru, în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare.

De asemenea, comisia de prognoze trebuie să realizeze prognozele privind evoluția economică, nu numai în a doua jumătate a anului ci și pe 2021-2022. De asemenea vom analiza toate prognozele făcute de instituții privitoare nu numai la România, ci și la statele uniunii europene. Pentru că relansarea economică  va depinde în mare măsură și de evoluția economiilor partenere. Pe baza acestor analize vom stabili procentul cu care vor crește pensiile”, a spus premierul Ludovic Orban.

Atunci când a fost întrebat care este motivul pentru care pensiile nu pot crește cu 40%, Orban a declarat că ”este vina celor care 30 de ani au tocat banii. Nu e nici vina Guvernului ăsta, nici a celui trecut că e pandemie. Pensiile să crească cu 40 la sută. E vina celor care 30 de ani au tocat banii”, potrivit DCNews.

“Credeţi-mă ce vă spun, nu putem mări acum cu 40 la sută. Riscăm să intrăm în incapacitate de plată. Mai bine creştem cât putem acum, decât să facem o creştere care va afecta toată societatea şi pe care nu o putem susţine” a mai adăugat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe