Ministrul de Finanțe a anunțat când se vor majora alocațiile. Data exactă. Cu cât se va face, de fapt, creșterea

Elena Avramescu 28.07.2020, 10:26
Ministrul de Finanțe a anunțat când se vor majora alocațiile. Data exactă. Cu cât se va face, de fapt, creșterea

Majorarea alocațiilor a devenit un subiect intens discutat în ultimele zile, iar minorii se pare că vor avea parte de majorarea mult visată. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a spus și în ce procent va crește suma alocată lunar pentru alocații, și când va avea loc următoarea majorare.

Ministrul de Finanțe, anunț important despre majorarea alocațiilor

În acest sens, alocațiile vor avea un procent de creștere de până la 15%, iar începând cu 1 ianuarie 2021 va urma o altă creștere, după cum a precizat Florin Cîțu.

”Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a declarat ministrul Cîțu, la Realitatea Plus, potrivit Mediafax.

Se pare că au fost zvonuri conform cărora ar fi divergențe de opinii între șeful de la Finanţe și premier cu privire la cuantumul majorării pensiilor şi al alocațiilor, însă Florin Cîțu a declarat că nu există nicio problemă în acest sens.

Ministrul de Finanțe a anunțat când se vor majora alocațiile
Ministrul de Finanțe a anunțat când se vor majora alocațiile

Florin Cîțu: „Numai prin investiţii putem să plătim şi alocaţii şi pensii şi în anii viitori”

„Nu există aşa ceva. Discuţiile pe care le am cu domnul premier şi cu toţi colegii mei sunt discuţii cu cifrele pe masă. Toţi avem acelaşi interes: pe de o parte, da, vrem să şi creştem şi alocaţiile şi pensiile; pe de altă parte vrem să investim, pentru că ştim că numai prin investiţii putem să plătim şi alocaţii şi pensii şi în anii viitori şi, de aceea, noi trebuie să luăm o decizie care să nu arunce economia în aer”.

„Nu există diferenţe între mine şi premier. Veţi vedea decizia în zilele următoare – mai este puţin – decizia în ceea ce priveşte şi alocaţiile şi pensiile. Aşa cum am spus, vom creşte şi pensiile şi alocaţiile, dar ceea ce trebuie să subliniem este că facem acest lucru într-un moment foarte dificil pentru economie, într-un moment în care economia naţională trece, alături de toate economiile lumii, printr-o criză fără precedent. (…)”

„În martie şi aprilie economia a fost închisă, am avut oameni care au fost în şomaj tehnic, pe care l-am plătit (…) În aceste condiţii totuşi ne-am preocupat, am găsit resurse pentru a face şi creşterea alocaţiilor şi creşterea pensiilor. Eu zic că este un lucru foarte important şi trebuie semnalat acest lucru”, a spus Cîţu, la B1 TV, citat de Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...