Îl mai ții minte pe Ghiță Ciobanul? Cum s-a ales cu dosar penal

Andreea Bisinicu 24.09.2020, 19:42
Îl mai ții minte pe Ghiță Ciobanul? Cum s-a ales cu dosar penal

Ghiță Ciobanul a avut numai ghinioane. S-a ales cu dosar penal, și-a închis magazinul din București, iar inspectorii au venit peste el acasă, la cinci dimineața. Cum arată acum și cu ce se ocupă.

Ghiță Ciobanul a devenit cunoscut în campania Vodafone din 2013

Nu există român să nu-l știe pe Ghiță Ciobanul! Bărbatul a devenit, în 2013, cel mai faimos crescător de oi de la noi din țară, după ce a fost personajul principal în campania uneia dintre cele mai mari companii telefonice din România. În prezent, Gheorghe Dănulețiu, pe numele său din buletin, s-a întors la stâna sa din Jina.

Ghiță Ciobanul este unul dintre cele mai populare personaje din reclamele românești. În anul 2013, compania Vodafone l-a transformat într-o vedetă națională și a câstigat foarte multe premii.

Îl mai ții minte pe Ghiță Ciobanul? Cum s-a ales cu dosar penal
Îl mai ții minte pe Ghiță Ciobanul? Cum s-a ales cu dosar penal

S-a născut în comuna Jina din Sibiu și a ajuns să joace în reclame dintr-o…șansă unică. Un prieten l-a recomandat casei de producție și astfel a început povestea. Ideea campaniei era ca oamenii vor avea semnal bun de internet chiar și în locuri precum stâna unde se afla Ghiță.

La numai câteva luni după ce campania rula pe TV, Ghiță Ciobanul a devenit celebru în Romania. Pagina sa oficială de Facebook avea peste jumătate de milion de like-uri, iar oamenii veneau din toate colțurile țării la Jina, doar să-l viziteze.

„Lumea ma cauta zilnic, din toata tara. Chiar si ieri au fost oameni din Bucuresti, Timisoara, Alba si Sibiu. Au venit sute de persoane de cand au aparut reclamele, iar pe unde ma duc toata lumea e pe mine. Indiferent in ce oras merg, in Romania, toata lumea ma cunoaste. Cum m-am dat jos din masina imi spun: Tu esti baiatul din reclama, si se pozeaza cu mine. Romani de peste granita, din Franta, Spania, Italia, Germania, Olanda mi-au trimis mesaje pe Facebook”, declara Ghiță Ciobanul, în 2013.

Cum s-a ales cu dosar penal

Succesul și faima nu l-au scutit de probleme. Din 2014, Ghiță Ciobanul nu a mai apărut în reclame. Decizia a fost luată, se zvonește, după ce fostul premier Victor Ponta a fost să-l viziteze acasă, în comuna Jina. Dupa aparițiile numeroase la TV, Ghiță și-a deschis un magazin în București, dar a fost nevoit să renunțe la el la începutul anului 2015.

„Nu-l mai am pe cel (n.r. magazinul) din Bucuresti, l-am inchis, nu a fost acolo așa vad bun si era foarte greu si cu animalele si cu magazinul, era prea multa munca si câștig cam puțin”, a declarat oierul atunci.

Îl mai ții minte pe Ghiță Ciobanul? Cum s-a ales cu dosar penal
Îl mai ții minte pe Ghiță Ciobanul? Cum s-a ales cu dosar penal

Un ghinion nu vine niciodată singur. În octombrie, același an, Ghiță Ciobanul s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost prins de politiști conducând o mașină neînmatriculată. Întrebat de ce nu a fost atent, fosta vedeta de la Jina a recunoscut că a uitat să verifice valabilitatea numerelor de înmatriculare.

„Am uitat pur și simplu să verific când expira numerele la Toyota. Nu mi-am dat seama. Am plecat repede de acasă pentru că am avut o problemă urgentă de rezolvat cu transhumanța oilor si m-a oprit poliția în trafic. Le-am explicat că nu a fost nimic intenţionat. Oamenii m-au înțeles, dar au aplicat legea”, s-a justificat Ghiță.

Au intrat inspectorii peste el în casă, la cinci dimineața

Problemele nu s-au oprit aici pentru oier! În iunie 2019, Ghiță Ciobanul a fost vizitat foarte des de inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). Oamenii au intrat peste bărbat și soția lui în casă, la cinci dimineața, cu un ordin pentru a-i verifica oile.

„La 5 azi-dimineață au venit patru medici veterinari de la DSV Salaj să-mi verifice oile. Este a doua oara în două săptămâni când turma mea din Sălaj este verificată. La primul control, cei de la DSV Salaj au anunțat medicul veterinar concesionar care se ocupă de zonă, au venit la fermă în jurul amiezii, au încheiat o notă de constatare și ca urmare a controlului, am depus o cerere la DSV Sălaj. Azi-dimineață, la ora 5, m-am trezit din nou cu control și i-am întrebat de ce sunt verificate oile mele de două ori in nici trei săptămâni? Ce-i asta?! Supracontrol?! Mi-au spus că e ordin de la București. De la cine au primit ordinul?! Sau ce sunt astea?! Presiuni asupra mea?!”, spunea atunci Ghita, pentru agroinfo.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe