Iată că a venit weekendul, iar dacă ai chef de un desert dulce, noi ți-am pregătit astăzi o rețetă delicioasă și simplă de gogoși. Și unde mai pui că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a le prepara, așa că nu este nevoie să scoți foarte mulți bani din buzunar. Iată reţeta care te va cuceri încă de la prima îmbucătură!
Cui nu îi plac gogoșile? Acest preparat ne amintește multora dintre noi de perioada copilăriei. Este desertul care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Aproape că este imposibil să nu-i placă cuiva. Așadar, dacă ai chef să pregăteși ceva dulce și ești în pană de idei, noi îți recomandăm gogoșile economice.
De ce se numesc așa? Ei bine, acestea vor fi mereu o alegere perfectă și la îndemâna oricui. Pentru a pregăti acest desert nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu este nevoie să-ți petreci toată ziua în bucătărie. Vezi mai jos cum se prepară.
Pentru început, se toarnă laptele călduț într-un vas mare, peste care se adaugă zahărul, drojdia, și se amestecă totul foarte bine până se omogenizează. Deasupra conținutul obținut se pune făina amestecată cu sarea, oul și untul. Mai apoi, se frământă foarte bine toate aceste ingrediente până ce se obține un aluat.
Este important ca acesta să nu se lipească de mâini. Ulterior, se modelează aluatul sub forma unei bile, se acoperă cu un prospop curat și se lasă la crescut pentru circa 50 de minute sau până când își va dubla volumul. Precizăm că este obligatoriu ca temperatura dinbucătărie să fie ridicată.
Apoi, compoziția se împarte în 12 părți egale și se modelează în formele pe care le doriți. După obținerea acestora, aluatul pentru gogoși se mai lasă pe tavă la dospit, timp de circa o jumătate de oră. După ce s-a scurs acest timp se pun în uleiul încins într-o tigaie înaltă sau într-o cratiță, cu ajutorul unei linguri.
Se prăjesc la foc mediu. Este important să le întoarcem pe ambele părți. La final, se scot pe un șervețel de hârtie și se pudrează cu zahăr pudră. Acum, gogoșile sunt gata de consumat. Spor la treabă și poftă bună!