Gogoşi economice, reţeta pe care orice gospodină trebuie să o ştie

Badea Violeta 06.11.2021, 08:53
Gogoşi economice, reţeta pe care orice gospodină trebuie să o ştie

Iată că a venit weekendul, iar dacă ai chef de un desert dulce, noi ți-am pregătit astăzi o rețetă delicioasă și simplă de gogoși. Și unde mai pui că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a le prepara, așa că nu este nevoie să scoți foarte mulți bani din buzunar. Iată reţeta care te va cuceri încă de la prima îmbucătură!

Rețeta de gogoși economice

Cui nu îi plac gogoșile? Acest preparat ne amintește multora dintre noi de perioada copilăriei. Este desertul care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Aproape că este imposibil să nu-i placă cuiva. Așadar, dacă ai chef să pregăteși  ceva dulce și ești în pană de idei, noi îți recomandăm gogoșile economice.

De ce se numesc așa? Ei bine, acestea vor fi mereu o alegere perfectă și la îndemâna oricui. Pentru a pregăti acest desert nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu este nevoie să-ți petreci toată ziua în bucătărie. Vezi mai jos cum se prepară.

Reteta de gogosi economice
Reteta de gogosi economice

Ingrediente

  • 400 de g de făină
  • 200 ml de lapte călduț
  • 40 de g de zahăr
  • șapte g de drojdie uscată
  • un vârf de linguriță de sare
  • un ou
  • 40 de g de unt (să fie la temperatura camerei)
  • 400 de ml de ulei pentru prăjit
  • zahăr granulat
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru început, se toarnă laptele călduț într-un vas mare, peste care se adaugă zahărul, drojdia, și se amestecă totul foarte bine până se omogenizează. Deasupra conținutul obținut se pune făina amestecată cu sarea, oul și untul. Mai apoi, se frământă foarte bine toate aceste ingrediente până ce se obține un aluat.

Este important ca acesta să nu se lipească de mâini. Ulterior, se modelează aluatul sub forma unei bile, se acoperă cu un prospop curat și se lasă la crescut pentru circa 50 de minute sau până când își va dubla volumul. Precizăm că este obligatoriu ca temperatura dinbucătărie să fie ridicată.

Apoi, compoziția se împarte în 12 părți egale și se modelează în formele pe care le doriți. După obținerea acestora, aluatul pentru gogoși se mai lasă pe tavă la dospit, timp de circa o jumătate de oră. După ce s-a scurs acest timp se pun în uleiul încins într-o tigaie înaltă sau într-o cratiță, cu ajutorul unei linguri.

Se prăjesc la foc mediu. Este important să le întoarcem pe ambele părți. La final, se scot pe un șervețel de hârtie și se pudrează cu zahăr pudră. Acum, gogoșile sunt gata de consumat. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...