Gogoșile sunt preferatele multor persoane. Fie că sunt simple sau umplute cu gem brânză sau ciocolată, acestea sunt consumate cu plăcere de întreaga familie. Nu se prepară greu și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru o rețetă perfectă. În plus, gogoșile se pot prăji în tigaie, după o rețetă clasică, sau se pot face la cuptor, după o rețetă la fel de simplă. Rețeta secretă de gogoși la cuptor. Le prepari fără pic de ulei și ies senzaționale
Este una dintre cele mai apreciate metode, iar modul de preparare este unul simplu. Pentru această rețetă puteți folosi ca și umplutură gemul. Însă, gogoșile sunt foarte bune și simple, sau umplute cu ciocolată sau brânză.
2 gălbenușuri
1 praf de sare
30 g drojdie
80 g unt topit
600 g făină
350 ml lapte cald
3 linguri zahăr
1 ou întreg
Aproximativ 300 g gem de prune pentru umplutură
Alte ingrediente necesare:
80 g unt topit
1 ou bătut
Primul pas este să dizolvați zahărul și drojdia în laptele călduț, după care lăsați deoparte aproximativ 15 minute. Cerneți făina într-un vas, adăugați oul, sarea, gălbenușurile și apoi frământați aluatul. Înainte ca acesta să devină omogen, se adaugă untul topit, care nu trebuie să fie fierbinte. Frământați până ce aluatul devine omogen și pufos.
Se acoperă vasul cu un prosop și se pune la loc cald, pentru dospit, aproximativ 30 de minute. După ce a trecut acest timp, puneți aluatul pe suprafața de lucru, unde se va întinde la o grosime de un deget. Porționați în pătrățele sau dreptunghiuri.
Puneți gem pe marginea fiecărei bucăți și aduceți marginile la mijloc peste gen, apoi rulați. Puneți gogoșile în tava în care ați pus și hârtie de copt sau unsă cu unt. Puneți gogoșile strâns, una lângă alta. Acestea se ung cu unt topit și se lasă la dospit pentru 20 de minute.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Înainte să le băgați la cuptor, ungeți gogoșile cu un ou bătut, pentru a prinde o crustă rumenită și a avea un aspect plăcut. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade, iar gogoșile se coc aproximativ 25 de minute, potrivit rețetei recomandate pe iladies.ro
Se spune că este mai benefic să gătești la cuptor, decât pe flacăra de la aragaz. Preparatele își pot păstra anumiți nutrienți, iar acest lucru nu mai este dăunător pentru sănătate.
-Prin gătirea la cuptor, se pot păstra toți nutrienții alimentelor, vitaminelor și mineralelor
-este posibil să gătiți multe feluri de mâncare diferite, de la sărat până la dulce. Prin urmare, există multe beneficii în comparație cu metodele de gătit mai puțin sănătoase, cum ar fi prepararea în grăsimi.
– puteți obține mâncăruri cu adevărat excelente, chiar dacă necesită mai mult timp decât alte tehnici
– Un alt punct forte este posibilitatea de a utiliza doar câteva grăsimi , reducând astfel caloriile mâncărurilor noastre.
În cuptoarele ventilate , căldura este transmisă prin convenție , prin urmare printr-un flux de aer uniform. Acest lucru facilitează perioade de gătit mult mai rapide , lăsând inima mâncării umede și creând o crustă gustoasă la exterior.