Gogoşi cu mere, un deliciu tomnatic. Cei mici le vor adora

Badea Violeta 20.09.2021, 16:44
Gogoşi cu mere, un deliciu tomnatic. Cei mici le vor adora

Ai musafiri și nu și nu știi cu ce desert să-i servești sau pur și simplu îți este poftă de ceva dulce? Ei bine, atunci ai nimerit unde trebuie. În acest material îți vom prezenta o rețetă delicioasă de gogoși cu mere. Acest desert este minunat și foarte ușor de preparat. Iată cât de rapid se pregătește.

Rețeta de gogoși cu mere

Rețeta de gogoși cu mere este ideală atunci când dorești să faci o surpriză plăcută familiei sau prietenilor. Dacă dorești să adaugi un plus de aromă, poți încerca să combini cu puțină ciocolată sau dulceață de vișine. Te vei îndrăgosti de gustul lor delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti acestă rețetă minunată.

Reteta de gogosi
Reteta de gogosi

Ingrediente

  • 250 de g de făină
  • 100 de ml de apă
  • două ouă mici sau un ou mare
  • 25 de ml de ulei
  • o lingură de coajă de lămâie rasă
  • 50 de g de zahăr
  • patru g de praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr vanilat pudră

Mod de preparare

Acum că ai aflat de ce ingrediente ai nevoie, vei putea trece la treabă pentru a prepara cele mai gustoase gogoși cu mere pe care le-ai mâncat vreodată. Pentru început, se pun ouăle, apa, uleiul, coaja rasă de lămâie, zahărul și sarea într-un vas încăpător. Ulterior, aceste ingrediente se amestecă foarte bine până se omogenizează.

După ce este gata, făina și praful de copt se cern și se adaugă în compoziție. Se amestecă totul foarte bine până ce se observă o spumă la suprafață. După ce s-a format aluatul, se curăță mărul și se dă prin răzătoare, apoi se adaugă în vas și se amestecă până se încorporează în compoziție.

În continuare se toarnă uleiul într-o tigaie adânca și se pun gogoșile la prăjit. Acestea se lasă pe foc în jur de două sau de trei minute ori până când devin aurii pe ambele părți. Într-un bol separat, se pune suficient zahăr vanilat pudră  prin care să treci gogoșile proaspăt prăjite, apoi se aplică un șervetel de hârtie pe o farfurie pentru a absorbi uleiul în exces. Vei observa cât de gustoase, fragede și pufoase sunt aceste gogoși cu mere.

Această rețetă este perfectă pentru orice tip de ocazie. Vei putea să prepari gogoșile pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi sau pentru a-ți impresiona musafirii. Cu siguranță îți vor fi recunoscute talentele gastronomic. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...