Gafele care au dus la demiterea lui Adrian Streinu Cercel. Va fi înlocuit cu Adriana Pistol

Andrei Cezar 23.04.2020, 16:43
Gafele care au dus la demiterea lui Adrian Streinu Cercel. Va fi înlocuit cu Adriana Pistol

Soarta lui Adrian Streinu Cercel a fost decisă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că l-a demis pe medic de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. Decizia vine ca urmare a scandalului apărut în spațiul public legat de planul ”Vacanța mare”. El va fi înlocuit cu Adriana Pistol.

Gafele care au dus la demiterea lui Adrian Streinu Cercel

Adrian Streinu Cercel nu mai este, începând de astăzi, președintele comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. Este anunțul făcut chiar de ministrul Nelu Tătaru, care apreciază că nu este de acord cu ce a spus managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” cu privire la institurirea planului de izolare totală a persoanelor vârstnice

”Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus.

Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri…

Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie.

Domnul Streinu-Cercel nu a obiectat față de această decizie.”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Medicul Streinu Cercel va fi înlocuit, în cadrul Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID 19, de dr. Adriana Pistol, de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Gafele care au dus la demiterea lui Adrian Streinu Cercel. Va fi înlocuit cu Adriana Pistol
Gafele care au dus la demiterea lui Adrian Streinu Cercel. Va fi înlocuit cu Adriana Pistol
Sursa foto: Ciao.ro

Alte declarații controversate ale dr. Streinu Cercel

În afară de planul ”Vacanța Mare”, care a dus la demiterea sa, medicul Adrian Streinu Cercel a făcut o serie de declarații controversate, încă de la începutul epidemiei de coronavirus.

În luna ianuarie, când virusul depășise granițele Chinei, dr. Streinu Cercel a declarat că „riscul ca epidemia să ajungă în România este substanțial redus”. În același timp el spunea că nu există teste rapide care să depisteze infecția cu coronavirus.

Pe 27 februarie, când România avea deja primul caz de infectare cu COVID-19, medicul declara că virusul este de 10 ori mai slab decât gripa.

O altă declarație controversată a lui Streinu Cercel a fost și cea referitoare la spirtul medicinal. El considera că alcoolul sanitar nu este la fel de eficient cum sunt produsele pe bază de clor.

În fine, o decizie controversată este și aceea de a propune, împreună cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, testarea a 10.000. de bucureșteni, cu teste rapide.

Urmăriți Impact.ro și pe