Câți bani câștiga lunar Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balș. Suma e una excelentă

Redacția IMPACT 17.03.2020, 15:26
Câți bani câștiga lunar Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balș. Suma e una excelentă

De când coronavirusul a început să se răspândească tot mai mult în lume și, ulterior în România, coordonarea multor situații de urgență au fost realizate de mai multe figuri centrale a autorităților din România, printre care s-a aflat și Adrian Streinu Cercel.

Cine este Adrian Streinu Cercel. Ce venituri încasează medicul

Adrian Streinu Cercel este unul din oamenii momentului, în România. Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, este figura centrală pe care românii așteaptă să o audă anunțând, de multe ori, ultimele noutăți cu privire la situația răspândirii coronavirusului.

Ce venituri încasează Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Foto: Inquam Photos / George Călin
Ce venituri încasează Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Foto: Inquam Photos / George Călin

Streinu Cercel este, în prezent și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Capitală, precum și președinte al Senatului UMF. Potrivit CV-ului său publicat pe site-ul instituției de învățământ, medicul este un fost alumni al aceleiași Universități.

La nivelul încasărilor salariale, Streinu Cercel câștigă, de la Instititul Matei Balș din Capitală peste 162.000 de lei, în vreme ce de la UMF încasează venituri din salarii care se ridică la suma de 128.683 de lei, arată cifrele din declarația sa de avere, publicată pe site-ul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Totodată, din activități medicale și de proprietate intelectuală, managerul Institutului mai obține 74.340 de lei. Streinu Cercel mai încasează alte 16.667, sumă care se încadrează la venituri din profesii liberale și comerciale.

Pentru ce este recunoscut Adrian Streinu Cercel

Reputatul medic Adrian Streinu Cercel este recunoscut pentru numeroase contribuții aduse în cadrul sistemului de sănătate din România. Printre acestea, amintim:

introducerea, la începutul anilor ’90, în sistemul sanitar românesc a recoltării probelor de sânge în circuit închis cu vacuum – acum fiind implementat la nivel național, cu scăderea considerabilă a infecțiilor nosocomiale

-construcția, în interiorul INBI „Prof.Dr.Matei Balș”, a Academiei Europeanae HIV/SIDA și de Boli Infecțioase – la nivelul căreia studenții de la UMF „Carol Davila” au posibilitatea să participe la cursuri și seminarii în condiții moderne, având de asemenea acces la infrastructura națională și internațională pe platforma bolilor infecțioase, potrivit știripesurse.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe